Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye - Suudi Arabistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu, Riyad'ta temaslarda bulundu

Türkiye- Suudi Arabistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta temaslarda bulundu.

Türkiye - Suudi Arabistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu, Riyad’ta temaslarda bulundu
Şura Meclisinin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Şura Meclisi Başkanı Abdullah bin Muhammed bin İbrahim Al eş-Şeyh, Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Görüşmenin ardandan Türkiye- Suudi Arabistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nun Suudi Arabistanlı üyelerle yaptığı toplantıda, Şura Meclisi ile TBMM arasındaki sürekli iletişimin ve iki dostluk heyetinin rollerinin etkinleştirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

Parlamenter ilişkiler başta olmak üzere tüm alanlarda ortak ilgi alanına giren birçok konunun tartışıldığı toplantıda ayrıca iki ülke arasındaki iş birliğini daha geniş kapsama taşımak için çeşitli alanlarda ilişkileri artırma yolları da ele alındı.

Yeni oturumuna 16 Ekim'de başlayan Şura Meclisi'ni yurt dışından ziyaret eden ilk heyetin Türkiye - Suudi Arabistan Dostluk Grubu olduğu da belirtildi.

Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda da görüşmenin dostane ve samimi bir şekilde olduğuna işaret edildi.

Milletvekili Halil Özcan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Görüşmemizde dost ve kardeş iki ülke olan Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini ele aldık." ifadelerini kullandı.

Dostluk grubunun toplantısının ardından TBMM ile Şura Meclisi dostluk gruplarının üyeleri, Suudi Arabistan'da ikamet eden Türk vatandaşları ile Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliğinde bir araya geldi de kaydedildi.

Türkiye - Suudi Arabistan Dostluk Grubu üyelerinin, yarın Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığındaki temaslarının ardından Cidde kentine geçmesi bekleniyor.

Heyette Özcan'ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ve Bitlis Milletvekili Cemal Taşar bulunuyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English