Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye'nin gözü kulağı asgari ücrette! Pazarlıklar sürecek

Asgari ücreti belirlemek için tarafların mesaisi sürüyor.. İlk toplantının ardından taraflar 18 Aralık Pazartesi günü ikinci kez bir araya gelecek.

Türkiye’nin gözü kulağı  asgari ücrette! Pazarlıklar sürecek
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret görüşmelerinin ilk toplantısı geride kaldı. İlk günde diyalog vurgusu öne çıktı.
 
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyon, 18 Aralık Pazartesi günü bir kez daha Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya gelecek.
 
İkinci toplantıda tarafların, somut beklentilerini rakamlar eşliğinde dile getirmesi bekleniyor.
 
Ekonomik veri ve raporlar sunulacak
Komisyonda işçi tarafını temsilen 5 kişilik heyete Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren tarafını temsilen 5 kişilik heyete TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, 5 kişilik hükümet heyetinde Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş başkanlık edecek.
 
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve TÜİK temsilcilerinin enflasyon, alım gücü ve istihdam başta olmak üzere ekonomik veri ve raporları sunması beklenen toplantıda, taraflar ara zam rakamına dair pazarlık yürütecek.
 
En geç 31 Aralık'ta netleşecek
Yeni asgari ücretin en geç 31 Aralık'ta netleşmesi bekleniyor.
 
Asgari ücrette olası ücretler
Asgari ücrete gelecek zam oranlarına göre oluşacak net ve brüt rakamlar şu şekilde sıralandı:
 
-Yüzde 35’lik zamda asgari ücret 15 bin 392 lira
 
-Yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 lira
 
-Yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 lira
 
-Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 lira
 
-Yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak.
 
Asgari ücret net 11 bin 402 lira
Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor.
 
Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş.
 
Bunun 13 bin 414 lira 50 kuruşu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 268 lira 29 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 4
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English