Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye’nin en büyüğü Konya'nın ise ilki olacak: Hedef engelsiz Karatay!

Karatay Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşası tüm hızıyla sürüyor.

Türkiye’nin en büyüğü Konya’nın ise ilki olacak: Hedef engelsiz Karatay!
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türkiye’nin en büyük, Konya’nın ise ilk merkezi olan projenin yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Yaşam Merkezi’nin yapım çalışmalarında oldukça hızlı bir şekilde ilerlediklerini aktaran Kılca; “Türkiye’nin en büyük merkezini bir an önce hemşehrilerimizle buluşturmak istiyoruz” dedi.

Karatay Belediyesi’nin temelini 2 Mayıs 2023 Salı günü attığı Türkiye’nin en büyük, Konya’nın ise ilk Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşa çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte Köprübaşı Mahallesi’nde yapımı süren Engelsiz Yaşam Merkezi’nin çalışmalarını inceledi.

YAŞAM MERKEZİ ÖZEL İHTİYAÇLARA CEVAP VERECEK
Türkiye’nin en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezlerinden birini Karatay’a kazandırdıklarını aktaran Başkan Hasan Kılca; merkezin yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü dile getirdi.
Engelsiz Yaşam Merkezi’ni engelli bireylerin hayat kalitesini yükselterek, özel ihtiyaçlarına cevap verecek donanımlı bir merkez olarak tasarladıklarına dikkat çeken Hasan Kılca; “Özel evlatlarımız ve ailelerimizin ihtiyaçları ışığında projelendirdiğimiz Karatay Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapım çalışmalarını yerinde inceledik. Temelini Mayıs Ayının başında attığımız projemizin inşaatında oldukça hızlı ilerliyoruz. Çünkü bu özel projemizi bir an önce hemşehrilerimizle buluşturmak istiyoruz. Yaptığımız her yatırımda, her hizmette vatandaşlarımızın hayatına dokunabilmek için gayret gösteriyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi’nden faydalanacak bireylerimiz burada, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılırken ailelerimiz de kendi hayatlarına zaman ayıracak ve yaşamlarını daha kaliteli bir hale getirecek. Merkezimiz aynı zamanda vatandaşlarımızın kalplerine de dokunan bir hizmet olacak. Karatay Belediyesi olarak ‘Engelsiz Bir Karatay’ hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı hızlandırdık en kısa sürede tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

MERKEZDE VATANDAŞLARIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRAN BİRÇOK DONATI YER ALIYOR
Köprübaşı Mahallesi Gazali Sokak’ta, 7 bin 200 inşaat alanı üzerinde inşa edilen “Engelsiz Yaşam Merkezi”nde; Kütüphane Resim ve Görsel Sanatlar Atölyesi, Bilim Atölyesi, Kapalı Spor Salonu, Pasta ve Yemek Atölyesi, Seramik ve Kil Atölyesi, Bilgisayar Atölyesi, Müzik Atölyesi, Matbaa ve Baskı Atölyesi, El Sanatları Atölyesi, Geri Dönüşüm Atölyesi, Dans Atölyesi, Drama Atölyesi, Konferans Salonu, Konuşma Güçlüğü Eğitim Merkezi, Özel Öğrenme Güçlüğü Eğitim Merkezi, Görme Engelli Eğitim Merkezi, İşitme Engelli Eğitim Merkezi, Fizyoterapi Odası Merkezi, Zihinsel Engelli Eğitim Merkezi, Yaygın Gelişim Bozukluk Eğitim Merkezi, Psikiyatri ve Sosyal Hizmetler Merkezi, Etkinlik Salonları, Dinlenme ve Uyuma Odaları, Duyu Bütünleme Odası, Gözlem Odası, Duygusal Rahatlama Odası, Uygulama Evi bulunacak. (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 3
  • 2
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MP
    M peker
    212 gün önce

    Şükür bir hayırlı iş yapıyor başkan belki bu yüzden beddua almaz yaptığından. Çünkü hep milletin arazisine çökmekden başka marifeti olmadi

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English