Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Maarif Vakfı'nca "İstiklalden İstikbale Çanakkale Destanı" paneli düzenlendi

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün: "Çanakkale bir imparatorluğun son cephesi olarak bir direnişin sembolüdür" Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu: "Atalarımızın o müthiş direnç gücü devreye girdi. Çok kanlı bir savaştı Çanakkale Savaşı"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Çanakkale'nin bir imparatorluğun son cephesi olarak bir direnişin sembolü olduğunu belirtti.


Türkiye Maarif Vakfınca düzenlenen "İstiklalden İstikbale Çanakkale Destanı Paneli" vakfın konferans salonunda gerçekleşti.


Panelin açılışında konuşan Akgün, milletleri millet yapanın, tarihteki o zor günlerde göstermiş oldukları büyük dayanışma ve kahramanlık hikayeleri olduğunu belirterek, "Çanakkale bir imparatorluğun son cephesi olarak bir direnişin sembolüdür. Ama aynı zamanda 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünü de bugün anıyoruz, kutluyoruz. İstiklal Marşı da yeni bir dönemde dirilişin ruhudur, dirilişin manifestosudur." dedi.


Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu da Çanakkale'nin dünyanın en büyük ordularına karşı kazanılmış büyük bir zafer olduğunu ifade ederek, "Çanakkale savaşı tarihin en önemli savaşlarındandır. Rus Çarlığı çöktü. Rus Çarlığı çökmeseydi bizim Milli Mücadele'de başarılı olma ihtimalimiz son derece azalırdı. Milli Mücadele'de başarılı olsak bile Doğu Anadolu'yu kurtarma ihtimalimiz azalırdı. Sovyetler Birliği'nin kurulması ve Rus Çarlığının çökmesi, Anadolu için bir şans olmuştur." diye konuştu.


Afyoncu, Çanakkale'de müthiş bir direnç gösterildiğine dikkati çekerek, "Atalarımızın o müthiş direnç gücü devreye girdi. Çok kanlı bir savaştı Çanakkale Savaşı" ifadelerini kullandı.


Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ise Çanakkale Destanına bir müfredat olarak bakılması gerektiğini belirterek, Çanakkale'yi çocuklara savaş tekniği ve kültürel manevi boyutu açısından anlatmanın önemine işaret etti.


İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Samsakçı da panelde bir sunum yaptı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”