Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye EUREKA 2023-2024 Dönem Başkanı oldu

Türkiye'nin EUREKA 2023-2024 Dönem Başkanlığı, Belçika'da düzenlenen Yüksek Seviyeli Grup Toplantısı'nda oy birliğiyle onaylandı. Türkiye'nin dönem başkanlığı görevi, TÜBİTAK koordinasyonunda yürütülecek.

Türkiye EUREKA 2023-2024 Dönem Başkanı oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin EUREKA Dönem Başkanlığı görevi, TÜBİTAK koordinasyonunda yürütülecek.

Bu kapsamda, Kasım 2023, Mart 2024 ve Haziran 2024'te üç büyük toplantı ve EUREKA üyesi ülkelerden firmaların katılacağı "Küresel İnovasyon Zirvesi" yapılacak.

Sosyal etkinliklerle desteklenen toplantılar, Türkiye'nin AR-GE ve yenilik ekosisteminin tanıtımı konusunda avantaj sağlayacak.

EUREKA Dönem Başkanlığı kapsamında, 45'ten fazla üyesi bulunan ağ ile EUREKA Derneğinin başkanlıklarını yürütecek olan TÜBİTAK, bu göreviyle önemli bir sorumluluk üstlenirken, Türkiye'ye prestij de kazandıracak.

Diğer ülkelerle sürekli iletişimde kalınması ve EUREKA'nın faaliyetlerinin dönem başkanı ülkenin stratejik önceliklerine göre TÜBİTAK koordinasyonunda yönlendirilebilmesi de avantajlar arasında yer alıyor.

Temel karakteristik özellikleriyle alanında lider bir platform olan EUREKA'nın kurucu ve aktif üyelerinden birisi olarak, platformun küresel seviyede sağladığı işbirliği imkanlarından önemli düzeyde fayda sağlanıyor.

Üye olmayan ülkelerle de işbirliği fırsatı tanıyan destek araçları, endüstrinin ve ülkelerin önceliklerine göre hızlıca pozisyon alınarak şekillendirilebilen esnek çağrı yapıları sayesinde güncel teknolojik konularda hızlı şekilde uluslararası sanayi işbirliği yaratılabiliyor.

EUREKA hakkında

EUREKA, Avrupa ülkelerindeki sanayi ve araştırma kuruluşlarının dünya pazarlarındaki rekabet gücünü artıracak ileri teknoloji, ürün, süreç ve hizmetlerin araştırılması ve geliştirilmesini, ülkeler arasında ortak projeler oluşturulmasını ve yürütülmesini teşvik etmek için kurulan önemli bir uluslararası işbirliği platformu olarak biliniyor.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu 18 Avrupa ülkesi ve Avrupa Birliği Komisyonunca 1985'te kurulan EUREKA'nın üye sayısı, ağın etki ve işlevselliğinin artması ve zaman içinde Kanada, Güney Kore, Güney Afrika ve Singapur gibi Avrupa dışından ülkelerin de dahil olmasıyla 45'in üzerine çıktı.

Daha önce Türkiye, 1998-1999 ve 2012-2013 yıllarında olmak üzere iki dönem EUREKA dönem başkanlığı görevini yürütmüştü.

Kuruluşundan bu yana EUREKA'da aktif bir şekilde faaliyet gösteren Türkiye, 2008-2021 döneminde Türk ortaklı 959 proje önerisiyle en fazla proje ortaklığı kuran 11'inci ülke oldu. Söz konusu projeler TÜBİTAK tarafından değerlendiriliyor, finanse ediliyor ve izleniyor.

Türkiye, EUREKA'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan görevlendirmeyle "EUREKA Ülke Üst Düzey Temsilciliği" pozisyonuyla temsil ediliyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”