Büyükşehir Belediyesine ait ekipler tarafından özel olarak yaptırılan platform üzerine vinç yardımıyla 2,5 ton ağırlığındaki savaş uçağı monte edildi.

Öğrenciler, yeni eğitim öğretim döneminde merkezin bahçesinde sergilenen uçakta derslerini gerçekleştirecekler.
Trabzon Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Abdulvahap Altın, merkez hakkında bilgi vererek, öğrencilerinin çağın gerektirdiği donanımla yetişebilmeleri için ihtiyaç duyulan atölyeleri ve laboratuvarı oluşturma gayret ettiklerini söyledi.

Altın, 2019'da TEKNOFEST'te düzenlenen yarışmada Uluslararası Savaşan İHA Döner Kanat Kategorisinde birincilik elde ettiklerini hatırlatarak, "Öğrencilerimizle alanda dolaşırken, bu uçaklardan birini gördük. Öğrencilerimizin çok dikkatini çekti. Kokpitine binmek istedik, bindirmediler. Biz de buradan yola çıkarak böyle bir uçağı merkezimize kazandırmak için girişimlerde bulunduk. 2020'de ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek, 2022'de savaş uçağımız merkezimize hibe edildi." diye konuştu.
Parçalara ayırarak, birleştirildiğini ifade eden Altın, şunları kaydetti: "Uçağın Trabzon'a gelmesini katkıda bulunanlara çok teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle uçağımızı merkezimizin bahçesine monte ettik. Eskişehir'den ekip gelerek çalışmalarını tamamladı. Uçağı bir evladımız gibi gördük ve ona kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Çocuklarımız da eylülde gelince bunu hem görsel olarak hem de atölye olarak çalışmalarında kullanacaklar. Uçağımızın merkezimize gelmesiyle bir hayalimizi daha gerçekleştirdik. Uçağa ulaşabilmek için döner merdiven yaptıracağız, çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimizin de bu uçağı model alarak farklı tasarımlar geliştireceğini düşünüyorum. Savaş uçağımızla birlikte merkezimize bir yıldız daha kazandırmış olduk. Farklı alanlarda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Türk Yıldızları'nın uçağını yakından görebilmek için geldi
Ankara'da özel bir firmada çalışan Ömer Hacırüstemoğlu da Trabzon'a sık sık geldiğini ifade ederek, "Uçağın bahçeye monte edildiğini duyunca Trabzon'a gelmişken uçağı da görmek istedim. Gerçekten çok mutlu oldum. Türk Yıldızları'na ait uçağı bu kadar yakından görebildim. Hem bizlere hem de öğrencilere katkı sağlayacağını düşünüyorum." diye konuştu.
Kaynak: AA

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.