Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türk sporu geride kalan haftayı başarılarla tamamladı

Milli sporcular, geride kalan haftada birçok spor dalında tarihi başarılara imza atarak Türkiye'yi gururlandırdı.

Türk sporu geride kalan haftayı başarılarla tamamladı
Türk sporunda geride kalan haftada voleybol, atletizm, para atletizm, okçuluk, para okçuluk ve bisiklet branşlarında, önemli organizasyonlarda büyük başarılar elde edildi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nde şampiyon olarak tarihe geçti. Ay-yıldızlılar, ABD'deki finallerde sırasıyla İtalya, ABD ve Çin'i üstün bir performansla yenerek altın madalya kazandı. "Filenin Sultanları" aynı zamanda dünya sıralamasında ise tarihte ilk kez birinci sıraya yükselmenin gururunu yaşadı.

Genç atletlerden 6 madalya
Gençler Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda milli sporcular, kazandıkları 6 madalyayla gelecek için umut verdi.

Finlandiya'daki organizasyonda Türkiye, iki altın, üç gümüş ve bir bronz olmak üzere toplam altı madalya kazandı.

Yüksek atlamada Ali Eren Ünlü, 400 metre engellide İsmail Nezir, gençler kategorisinde Avrupa şampiyonu oldu. Şampiyonada Türkiye'ye üç adım atlamada Berke Akçam, disk atmada Özlem Becerek ile 4x4 Bayrak Erkek Milli Takımı gümüş, üç adım atlamada ise Batuhan Çakır bronz madalya getirdi.

Ersu Şaşma'dan rekorla gelen kota
Atletizmde milli sporcu Ersu Şaşma, sırıkla atlamada 2024 Paris Olimpiyat Oyunları kotası elde etti.

Almanya'da düzenlenen Uluslararası Sırıkla Atlama Yarışması'nda 5.90'lık derecesiyle Türkiye rekoru kıran Ersu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota aldı. Ersu bu atlayışıyla, son iki olimpiyatta bronz madalya kazanan sporculardan daha iyi bir derece yaptı.

Para atletizmde 3 madalya, 4 kota
Para atletizmde geçen hafta düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda milli sporcular 3 madalya kazandı.

Milli sporcu Muhammet Khalvandi cirit atma F57 kategorisinde altın, 800 metre T53'te Hamide Doğangün, 400 metre T12'de ise Oğuz Akbulut bronz madalyanın sahibi oldu.

Bu 3 sporcuyla birlikte, bin 500 metre T13 kategorisinde dördüncü olan Mikail Ay, 2024 Paris Paralimpik Oyunları kotasını almayı başardı.

Bisiklette 12 yıl sonra gelen madalya
Milli bisikletçi Ramazan Yılmaz, Türkiye'ye 12 yıl sonra Avrupa Pist Şampiyonası'nda gençler kategorisinde madalya sevinci yaşattı.

Portekiz'de gerçekleştirilen 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Pist Şampiyonası'nda 18 yaşındaki Ramazan Yılmaz, birer gümüş ve bronz madalya elde etti. Milli sporcu, 2011 yılında şampiyon olan Ahmet Örken'den sonra Avrupa'da kürsüye çıkan ilk Türk sporcu oldu.

Atıcılık ve para atıcılıkta 3 madalya
Atıcılık ve para atıcılık branşlarında milli sporcular uluslararası arenada haftayı 3 madalyayla kapattı.

İtalya'da düzenlenen Plak Atışları Dünya Kupası'nda trap kadınlar kategorisinde milli sporcu Rümeysa Pelin Kaya, bronz madalya aldı.

Para atıcılıkta ise Hırvatistan'da WSPS Dünya Kupası düzenlendi. Bu organizasyonda milli sporculardan Aysel Özgan, 50 metre tabanca karışık (P4) SH1 kategorisinde, Ayşegül Pehlivanlar ise 10 metre havalı tabanca kadınlar (P2) SH1 kategorisinde bronz madalya elde etti.

Toplam 15 madalya, 5 kota
Milli sporcular geçen hafta (10-17 Temmuz) tarihlerinde büyük organizasyonlarda toplam 15 madalya aldı.

Ay-yıldızlı bayrağı temsil eden milliler, 4 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.Ayrıca 5 sporcu da 2024 Paris biletini cebine koydu.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English