Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türk Kızılay ve TİKA'nın Sudan'daki mesleki eğitim desteği sürüyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

HARTUM (AA) - Türk Kızılay, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Sudan Kızılayı iş birliğinde gerçekleştirilen "Geçim Kaynağı ve Meslek Edindirme Projesi" kapsamında Sudan'ın Bahri kentinde 40 insani yardım gönüllüsüne mesleki eğitim veriliyor.


Türk Kızılay bağışçısı tarafından sponsorluğu üstlenilen ve Sudan Kızılayının da kursiyerleri belirlediği proje kapsamında Sudan Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi'ndeki bir aylık eğitimin ardından TİKA, malzeme desteği sunacak.


TİKA Hartum Koordinatörü Fulya Aslan, "Proje kapsamında Sudan'da Kızılay gönüllüsü 40 katılımcının tekstil, ahşap, kaynak, elektrik, iklimlendirme ve soğutma olmak üzere 5 dalda eğitim almaları, temel mesleki eğitime erişimde sıkıntı yaşayanların meslek edinmeleri sağlanmaktadır." dedi.


- Sudan ve çevre ülkelerden binlerce kişi meslek öğrendi


2013'te faaliyete geçen, 10 atölyenin bulunduğu merkezde şimdiye kadar Hartum, diğer eyaletler ve Afrika ülkelerinden binlerce katılımcının meslek edindiklerini belirten Aslan, "TİKA olarak, başarılı olanların kazandıkları becerileri ekonomik faaliyete dönüştürmelerini sağlamak amacıyla gerekli ekipman ve sarf malzemeleri temin edilecek." ifadelerini kullandı.


İşsizlikle mücadeleye ve yetişkinlerin meslek sahibi olmalarına destek amacıyla bu faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirten Türk Kızılay Sudan Delegasyon Başkanı Çetin Bayatlı da 6 Ekim'de başlayan projenin bir ay süreceğini söyledi.


- "Dikiş makinesi başta olmak üzere dikişle ilgili her şeyi öğrendik"


Marangozluk eğitimi alan Reşid Muhammed Osman, "3 haftadır marangozluk eğitimi alıyoruz. Bir haftamız kaldı. Bitirdikten sonra da bu alanda devam etmeye çalışacağım. TİKA'nın vereceği malzemelerle de kendi işimi kurarak geçimimi sağlayacağım. Bundan dolayı da TİKA'ya çok teşekkür ederim." diye konuştu.


Kursiyerlerden Alaa Hafız Mahmud Ömer de şunları kaydetti:


"Dikiş nakış bölümde eğitim alıyorum. Merkezden çok istifade ettik. Dikiş makinesi başta olmak üzere dikişle ilgili her şeyi öğrendik. Gömlek, şort gibi kıyafetlerin nasıl yapıldığını öğrendik. Aldığımız eğitimleri uygulamak için kendi evlerimiz de dahil her birimiz küçük de olsa bir atölye açamaya çalışacağız. Bu fırsatı bize verdikleri için Sudan Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi'ne, Türk Kızılaya, TİKA'ya ve bize eğitim veren hocalarıma şükranlarımı sunuyorum."


TİKA, sağlık, eğitim, tarım, kültürel ve tarihi mirasa yönelik insani ve kalkınma projeleriyle ön plana çıkarken Türk Kızılay da sel, göç, açlıkla mücadele ve hastalıklar gibi insani kriz odaklı çalışmalarla Türk halkının Sudan'ın yanında olduğunu hissettiriyor.


TİKA tarafından Sudan'da 2013'te kurulan Sudan Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi'nde bu güne kadar 5 binden fazla Sudanlı kaynakçılık, mobilya, tekstil, bilgisayar, elektrik, iklimlendirme-soğutma gibi çeşitli alanlarda meslek sahibi oldu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”