Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, 2023 hedeflerini açıkladı

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 2023 yılı için onaylanan 864 projeyle yenilikçilik ve sürdürülebilirlik çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerini bildirdi. Kınık, Türk Kızılay Sütlüce Yerleşkesi'nde düzenlenen 2022 yıl sonu değerlendirme toplantısında yaptıkları faaliyetleri anlatarak, gelecek yıl planladıkları hedeflerini açıkladı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, 2023 hedeflerini açıkladı
Her yıl aldıkları bağışları kamuoyuyla paylaştıklarını, 2022 yılının faaliyetlerle dolu bir yıl olarak geçtiğini dile getiren Kınık, Türkiye ile dünyanın farklı yerlerinde ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıklarını söyledi.

Kınık, 2022 yılında dünyada nüfusa oranla gönüllü kan bağışı olarak en büyük 3. ulusal dernek olduklarını aktararak, "Dünyanın en büyük hatır temelli programlarını yürüten dernek olduk. 192 Kızılhaç-Kızılay dernekleri arasından dünyada en çok ülkeye ve ihtiyaç sahibine yardım ulaştıran ulusal dernek olduk. Dünyanın en büyük ulusal cemiyeti olduk. Gelir getirici faaliyetleriyle ve finansal sürdürülebilirlik bakımından da ekonomik büyüklük açısından da dünyanın en büyük ulusal cemiyeti olduk. Sosyoekonomik güçlendirme faaliyetleriyle en fazla insana destek olan ulusal cemiyet olduk." diye konuştu.

Çok boyutlu afete hazırlık projeleri gerçekleştirdiklerini, insani yardım noktasında 30 milyon insana, afetlerden etkilenen 2,5 milyon kişiye ulaştıklarını, göç mağduru 3 milyon insana yolculuklarında ve vardıkları yerlerde destek verdiklerini anlatan Kınık, şube timleri ve arama kurtarma ekipleriyle afetlerde devlet kurumlarının yanında bulunduklarını bildirdi.

Mobil aşevleriyle günlük 680 bin öğün kapasitesine ulaşılacak
Kınık, 2023'te 10 yeni aşevinin hizmete gireceği, toplam 35 aşeviyle günlük 212 bin öğün kapasitesine erişmiş olunacağını, mobil aşevleriyle de 2023 yılında günlük 680 bin öğüne ulaşacaklarını kaydetti.

Yurt dışında da ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuklarını aktaran Kınık, "2022 yılında ulaştığımız 11 milyon insan ve 46 ülkeyle yurt dışında en fazla insana ulaşan ve en fazla ülkede yardım yapan ulusal cemiyet olduk." ifadelerini kullandı.

Bağışçılardan alınan kanların işlenip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere hastanelere teslim edildiğini kaydeden Kınık, "Her gün yaklaşık 300 farklı noktada, yaklaşık 8 bin kan bağışını alıp, Kızılay'ın 4 referans laboratuvarında işleyip 1500'e yakın hastaneye erişimi için lojistik faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. Her gün yaklaşık 20 bini aşkın insana ulaştırılıyor. Bu yıl yaklaşık 2 milyon bağışçımız bize kan bağışında bulundu. Yaklaşık 4 milyon kan ürünü hastalarımıza ulaştırılmış oldu. Bu faaliyetlerimizi 2023 yılında da artırma hedefleri koyduk." dedi.

Kınık, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Karadeniz'deki doğal gaz yataklarında çalışan işçilerin Kızılay'ın imal ettiği şantiye binalarında kaldığını, denizin altına döşenen boruların da Kızılay lojistik şirketi tarafından taşındığını belirtti.

Gelecek senenin inovasyon ve sürdürülebilirlik yılı olacağına değinen Kınık, şunları kaydetti:
"Afet Genel Müdürlüğümüzün ismi 'Afet ve İklim Genel Müdürlüğü' olarak değişiyor. Kızılay Afet İzleme Sistemimiz tahmin sistemleriyle donatılacak. Afetlerde kullanılabilecek olan içecek, gıda, beslenme değişiklikleri ve yeni patentlerle birlikte dünyaya destek olmaya devam edecek.

Gönüllü sistemimizi yaygınlaştıracağız ve dijitalleştireceğiz. Raflarda, sofralarda Kızılay Su'yu göreceksiniz. Kan torbası üretim fabrikamızı İstanbul'da faaliyete alıyoruz. Makine ve ekipman siparişlerimiz verildi. Kızılay bir taraftan ihtiyaç sahibi insanlara destek vermeye devam ederken bir taraftan da Kızılay'a destek veren kıymetli bağışçılarımıza destek vermeye de devam ediyor. Yeşilköy'deki Saye, bu yıl içerisinde 119 kişilik kapasitesiyle destek vermeye devam edecek. 2023 yılı için onaylanan 864 projemiz ile yenilikçilik ve sürdürülebilirlik çerçevesinde faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English