Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tur rehberlerine Cizre'nin tarihi ve kültürel mekanları tanıtıldı

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu: "Yıllardır terör olayları ile anıldığı için insanların bu bölgeye gelmekte çekinceleri vardı. Artık buralara rahat bir şekilde gidip gelebiliyoruz. Cizre'nin doğal ve kültürel güzelliklerini en iyi şekilde tanıtacağımızı düşünüyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ŞIRNAK (AA) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görevli tur rehberleri ve turizm acentesi sahipleri düzenlenen gezi kapsamında geldikleri Şırnak'ın Cizre ilçesindeki tarihi ve kültürel mekanları tanıma imkanı buldu.


Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen geziye katılan 25 tur rehberi ve turizm acentesi sahibi Şırnak ile Beytüşşebap, İdil ve Uludere ilçelerini ziyaret ettikten sonra Cizre'ye geldi.


Hazreti Nuh Peygamber ve İsmail Ebul-İz El-Cezeri türbeleri, Ulu Cami, Mem-u Zin Türbesi, Cizre Kalesi, ünlü İslam düşünürlerinden Molla Ahmed Ciziri'nin ders verdiği, dönemin üniversitelerinden biri olan Kırmızı Medrese gibi ilçedeki tarihi ve kültürel mekanları ziyaret eden misafirler, Dengbej Evi'nde dengebejlerin seslendirdiği stran adı verilen türküleri dinledi.


Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu, gazetecilere, Van'dan başlayarak Hakkari, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca'dan sonra Şırnak ve Cizre'ye geldiklerini ifade ederek, tur rehberlerine bölgedeki il ve ilçeleri tanıtmak istediklerini belirtti.


Bu önemli bölgeyi herkesin çok merak ettiğini dile getiren Severoğlu, "Artık herkes Cizre'ye gelecek diyorum. Yıllardır terör olayları ile anıldığı için insanların bu bölgeye gelmekte çekinceleri vardı. Bu olaylar bittiği için artık buralara rahat bir şekilde gidip, gelebiliyoruz. Özellikle Cizre'de tanıtım konusunda çok ciddi ve güzel çalışmalar yapılıyor. Cizre'nin doğal ve kültürel güzelliklerini en iyi şekilde tanıtacağımızı düşünüyorum." dedi.


Geziye katılan tur rehberi Arzu Ortaç da amaçlarının önce bölgeyi tanımak daha sonra da tanıtmak olduğunu belirtti.


Bu coğrafyanın müziği, yemeği ve kültürüyle çok güzel olduğunu anlatan Ortaç, "İnsanlar mükemmel, sıcakkanlı ve yardımsever. Kültürler bir arada ve binlerce yıl bir arada yaşamış. Gelip, görmeden burayı tanıyamazsınız. Buraya gelin, asla pişman olmazsınız." ifadelerini kullandı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English