Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tiyatro oyuncuları gezici sahneleriyle çocuklar için perde açtı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'daki geçici konaklama alanlarına giden Van Devlet Tiyatrosu sanatçıları, sergiledikleri oyunlarla çocukların ve ailelerinin depremin etkisinden kurtulmasına yardımcı olmaya çalışıyor.

Tiyatro oyuncuları gezici sahneleriyle çocuklar için perde açtı
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün onayıyla depremlerin ardından harekete geçen Van Devlet Tiyatrosu sanatçıları, gezici tiyatro tırı ile Malatya'ya geldi.

Kentte bulunan çadır ve konteyner kentlere giden tiyatro sanatçıları, sergiledikleri çocuk oyunları ile depremden en çok etkilenen ve korkularını hala üzerlerinden atamayan çocukların eğlenmesini sağlıyor.
Sergiledikleri tiyatro oyunlarına zaman zaman çocukları da dahil eden tiyatrocular, onları kısa bir zaman için bile olsa hayaller aleminde yolculuğa çıkartıyor.

"Çocuklarla bir arada olmak şu anda çok güzel"
Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Gül Urgan Yıldız, depremin hemen ardından Malatya'ya geldiklerini söyledi.

Tırın üstünde gezici bir tiyatroya sahip olduklarını aktaran Yıldız, "Gezici bir sahnemiz var. Bu sahneyle yola çıkıyoruz. Günde 2 seans yapıyoruz. Çadır ve konteyner kentlerimizi geziyoruz. Aynı zamanda ilçelerimize gittik." dedi.
Yıldız, tiyatro oyunları esnasında çocuklarla bir araya geldiklerini anlatarak, "Bu aslında tamamen deprem bölgesi için hazırladığımız bir proje. Onlarla birlikte aktif olarak hareket edebilmek için daha interaktif olabilmek için hazırladığımız bir proje. Çok güzel anılar biriktiriyoruz. Çocuklarla bir arada olmak şu anda çok güzel. Kendimiz için de onlar için de bir şeyler yaptığımızı hissediyoruz ve çok mutluyuz burada olmaktan." diye konuştu.
Gittikleri her yerde çocukların psikolojisini anlamaya çalıştıklarını belirten Yıldız, şunları ifade etti:
"Her gittiğimiz yerde farklı çocuk kitleleri ile karşılaşıyoruz ama şöyle bir durum var. Hepsi oyunlara ayrı ayrı katılıyorlar. Kimisi çok coşkuyla karşılıyor. Kimisi küçük küçük tepkiler veriyor. Oyunlarımıza katılmayan çocuk yok. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Aslında amacımız onlara oyun arkadaşı olmak."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English