Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TİMAV Genel Başkanı Bayrakcı: Filistin halkının meşru ve haklı mücadelesini destekliyoruz

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Dr. Sami Bayrakcı, 7 Ekim günü Gazze merkezli olarak başlayan Aksa Tufanı Operasyonu’na desteklerini açıklayan bir açıklama yaptı.

TİMAV Genel Başkanı Bayrakcı: Filistin halkının meşru ve haklı mücadelesini destekliyoruz
Bayrakcı’nın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
“1967’den beri işgalci İsrail askerleri ve halkı tarafından ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle işgal edilmekte olan Filistin topraklarındaki son gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Filistin Ulusal Yönetimi kapsamında seçimle belirlenmiş olan Filistin Parlamentosunda çoğunluğu temsil etmesi hasebiyle halkının hasbî teveccühüne mazhar olmuş İslami Direniş Hareketi’nin meşru Aksa Tufanı Operasyonu’nu desteklemekte, eli kanlı İsrail hükümetinin doğrudan sivilleri hedef alan saldırılarını ve demokrasi münafığı devletlerin işbu vahşete göstermiş oldukları aleni destek açıklamalarını lanetlemekteyiz.

On yıllardır zulüm altında inim inim inlemekte, yerleşim yerlerinin İsrail vatandaşları tarafından işgal edilmesini çaresizce izlemekte, ibadet hürriyetlerinin dahi ellerinden alınmasının dehşetini yaşamakta olan Filistin halkının onurlu özgürlük mücadelesi; Müslümanların derdiyle dertlenen, ümmeti bir bedenin uzuvları olarak gören şahsiyet sahibi yüreğine su serpmiştir. 80 yıldır devam eden zulme karşı yapılan bu karşı hamlenin meşruiyeti hakkında mesnetsiz iddialarda bulunan başta medya mensupları ve bazı siyasiler olmak üzere herkesi insafa davet ediyoruz.“En azından zulmü duyuran olayım!..” hassasiyetiyle konuyla alakalı gelişmeleri takip edip paylaşımda bulunan, safını mazlumdan yana seçen kardeşlerimizi ise; sosyal medyayı daha bilinçli kullanmaları, teyitsiz haberlere itibar etmemeleri, asılsız bilgilerin yayılmasına yardımcı olmamaları hususunda samimiyetle uyarıyoruz.

Filistin halkının ve özellikle de on yıllardır “açık hava hapishanesi” haline dönüştürülmüş Gazze’li Müslümanların verdikleri bu haklı ve meşruiyeti asla tartışılamayacak tepkinin bölgenin tarihi, coğrafyası; bölge insanının psikolojisi, sosyolojisi anlaşılmadan anlaşılamayacağı aşikârdır. Müslümanların ilk kıblesi, ikinci mescidi ve üçüncü harîmi olan Mescid-i Aksâ’yı da içinde barındıran Filistin topraklarının, Filistin halkına ait olduğu gerçeğini on yıllardır perdeleyemeyen İsrail’in bir terör organizasyonu olduğu, son yaşanan gelişmelerle bir kez daha teyit edilmiştir.

Aksa Tufanı; İsrail’in güç ve kudretinin ancak silahsız masum sivillere yettiğini yeniden açıkça ortaya koyduğu gibi, İsrail hakkındaki bazı ön kabullerin ne kadar yersiz ve gereksiz olduğunu da gözler önüne sermiştir. İsrail, bölgenin kalbinde, bir an önce sökülüp atılması gereken bir ur gibidir.Gönlümüzün Aksâ ve Kudüs sevgisiyle dolu olduğunun; kalbimizin Gazze’de, Batı Şeria’da, el-Halil’de ve Filistin coğrafyasının diğer bölgelerinde yaşayan mazlum ve mağdur Müslüman kardeşlerimizle attığının bilinmesini isteriz.Gün, bir ve beraber olma günüdür. Filistin halkının bu onurlu mücadelesi er ya da geç zaferle neticelenecektir. İlahî ferman ve nebevî hitaba mazhar olan bizler, netice itibariyle kimlerin hezimete uğrayıp kimlerin galip geleceğini pekâlâ bilmekte, Allah’ın ve Resulünün zafer muştusuna iman etmekteyiz. Zafer er ya da geç Müslümanların olacaktır.” (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • I
    Imam
    199 gün önce

    DUYGULANDIM EEEE

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English