Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TİMAV Arapça Lisan Mektebi Yaz Kampı tamamlandı

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından Meram Belediyesi’nin destekleriyle yürütülen TİMAV Arapça Lisan Mektebi (TALİM) Yaz Kampı tamamlandı.

TİMAV Arapça Lisan Mektebi Yaz Kampı tamamlandı
Altıncısı düzenlenen yaz kampı geçtiğimiz yıllarda “Arapça Köyü” ismiyle yürütülmekteydi. Bu sene itibariyle TİMAV Arapça Lisan Mektebi (TALİM) üst başlığı altında markalaşma sürecine gidilen proje kapsamında Konya’da, Türkiye’nin farklı illerinden katılım gösteren öğrencilerin gün boyu Arapça ile hemhal olması sağlanıyor. İlk uygulaması 2015 yılında başlayıp pandemi sebebiyle iki sene ara verilen projenin altıncı senesi de bu yıl itibariyle tamamlandı.
TALİM 2023 Yaz Kampı’na; Konya Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yanısıra İstanbul Recep Tayyip Erdoğan AİHL, İstanbul Mehmet Emin Saraç AİHL, Ankara Muhammet Hamdi Yazır AİHL, Samsun Atakum AİHL olmak üzere, toplamda dört şehirde bulunan beş İmam Hatip Lisesinden 22 öğrenci katılarak eğitimlerini başarıyla tamamladılar. Böylelikle, proje kapsamında bugüne değin toplamda 500’e yakın lise öğrencisi, TİMAV Arapça Lisan Mektebi’nin rahle-i tedrisatından geçti.
 
TALİM Yaz Kampı’nın mezuniyet töreni Meram Belediyesi Tantavi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mezuniyet programına Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 26-27. Dönem Konya milletvekili Ahmet Sorgun, TİMAV Yönetim Kurulu üyelerinin yanısıra öğrenciler ve velileri katıldı.

Gün Boyu Arapça
Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan proje sorumlusu, TİMAV Yönetim Kurulu Üyesi ve NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldız, öğrencilere verilen eğitimden, projenin amaç ve hedeflerinden bahsetti. Yıldız, katılımcılarına adeta bir Arap ülkesinde dil eğitimi alma deneyimini sunmakta olan TALİM’de, okul sıralarında tedris etmiş oldukları teorik bilginin pratikteki karşılığını gören talebelerin, Arapça’yı konuşma hususundaki önyargılarını kırdığını ifade etti. 
 
Ülkemizde Arapça eğitiminin arzulanan seviyeye gelebilmesi adına herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Yıldız, özellikle Anadolu İmam Hatip Liselerine çağrıda bulundu: “İmam Hatip Liselerimizi diğer liselerden ayıran en mühim husus, pergelin bir ayağının daima din eğitiminde sabit kalmasıdır. Sahih bir din öğreniminin sağlanması noktasında ise Arapçanın ehemmiyeti hepimizin malumudur. Anadolu İmam Hatip Liselerimizin birçoğu İngilizce hazırlık sınıfı açmak için adeta birbirleriyle yarışırken, camiamızda Arapça eğitimi hususunda derin bir sessizlik hâkimdir. Öyleyse bizlere düşen, din dilimiz olan Arapça’yı, doğru ve sağlam bir müfredat üzere öğrencilerimize aktarabilmektir.Bu meyanda, TİMAV olarak senelerdir Arapça sevdalılarına hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Arapça hazırlık sınıfını başarılı bir şekilde tamamlamış olan öğrencilerimize, Arapçayla 24 saat iç içe olabilecekleri bir müfredat doğrultusunda hem teorik hem de pratik dil eğitimi veriyoruz.Derslerimizi, Arap Dili ve Belagati bölümünde ihtisas sahibi Mısırlı, Ürdünlü, Cezayirli, Suriyeli hocalarımız takrir etmekte. Teorik bilgiye de ihtimam gösteriyoruz, lakin bizim için öncelikli olan pratik. Bu doğrultuda, program kapsamında haftanın üç günü icra etmiş olduğumuz spor ve gezi etkinlikleri dahi öğrencilerimiz için ders mahiyetinde gerçekleşmiştir.”
 
TALİM’in yalnızca hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamış lise talebelerine has olmayacağını belirten Yıldız, ortaokul ve lise imam hatip okullarında görev yapmakta olan Arapça hocaları başta olmak üzere, Arapçaya gönül vermiş tüm öğretmen ve öğrencilerin programın hedef kitlesi kapsamında olduğunu ifade etti. Eğitimlerin yaz tatiliyle sınırlı kalmayacağını, yeterli talebin gelmesi halinde programın sene içerisinde de devam edeceğini vurgulayan Yıldız, konuşmasını TALİM’in yılın 365 günü harıl harıl çalışan, Türkiye’nin dört bir yanından öğrenci kabul eden bir lisan mektebi kıvamına gelmesi niyazıyla tamamladı.
 
Büyüklerimizin Yolunda
Yıldız’ın ardından selamlama konuşması için kürsüye gelen TİMAV Genel Başkanı Dr. Sami Bayrakcı; TALİM’e olan desteklerinden dolayı Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında programın ev sahipliğini yapan İlim Yayma Cemiyeti Hacı Fahri Kulu idaresine, programa teveccüh gösteren kıymetli veli ve öğrencilere, TİMAV’ı çalışmalarında yalnız bırakmayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya ve TALİM projesinin bugünlere gelmesinde katkısı bulunan herkese şükranlarını sundu. 
 
İlki 2015 yılında icra edilen programın altıncı mezunlarını da vermiş olmanın kıvancını duyduklarını ifade eden Bayrakcı, sözlerine şöyle devam etti: “Şüphesiz ki övgü ve teşekkürün en yücesini, her türlü eğlenceyi elinin tersiyle itip Arapça sevdasıyla programımıza katılan, şu kavurucu yaz günlerinde büyük bir fedakârlıkla tüm derslere devam edip başarıyla mezun olan öğrencilerimiz hak etmekte. Kardeşlerimin gayretlerine bizzat şahidim; gece gündüz demeden, eşsiz bir iştiyakla çalıştılar. Nihayetinde hep beraber büyük başarılara imza attılar”
 
TALİM projesinin başarı ve bereketinin altında; Hacı Veyiszade Mustafa Efendi, Fahri Efendi, Hasan Kudsi Efendi, Şeyhzade Ahmet Ziya Efendi gibi Konya’nın manevi mimarlarının himayesinde kurulan Islâh-ı Medâris-i İslâmiye’nin tuttuğu menhecin takip ediliyor olmasının yattığını ifade eden Bayrakcı, TİMAV olarak geçmişten aldıkları ilhamla geleceğe yatırım gözüyle baktıkları dil öğrenimi projesinin hız kesmeden devam edeceğinin altını çizdi.
 
İmam Hatipli Gençlere Hizmet Etmek Şereftir
Daha sonra kürsüye gelen ve TİMAV bünyesinde düzenlenen proje ve programları dikkatle takip ettiklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, İmam Hatipliler olarak bir zamanlar hizmet bekleyen el iken, bugün hizmette bulunma şerefine nail olan el konumuna geldiklerini söyleyerek öğrencileri ve velilerini tebrik etti.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve 26-27. Dönem Konya milletvekili Ahmet Sorgun’un tebrik ve teşekkür konuşmalarıyla devam eden mezuniyet töreni, Öğrencilere katılım sertifikalarının takdim edilmesinin ardından öğrencilerin hazırladıkları mezuniyet programının icrasıyla son buldu. Öğrenciler, mezuniyet programında TİMAV ve Meram Belediyesi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, bu seneki eğitimlere katılıp başarıyla mezun olan TALİM talebelerine, Selçuklu Gençlik Meclisi bünyesinde tertip edilen Kudüs gezisine katılmaya hak kazandıklarını duyurdu. (Tahir Yılmaz)

Kaynak: Tahir Yılmaz

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 3
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English