DOLAR : 42,61₺
EURO : 49,49₺
STERLİN : 56,80₺
GRAM : 5.812,93₺
ÇEYREK : 9.563,10₺
CUMHURİYET : 37.941,60₺
Güncel

Ticaret Bakanlığı organik ürün fırsatçılarına karşı harekete geçti

Eklenme: 17.07.2025 - 14:25

Ticaret Bakanlığı, ilave ücretlerden kaçmak için ürünleri organikmiş gibi Hal Kayıt Sistemi’ne kaydettirenlere yönelik harekete geçti. Yeni düzenlemeyle organik tarım ürünlerinin ilk bildirimlerini üreticiler yapacak. Uygulama 1 Ağustos'ta devreye girecek.

Ticaret Bakanlığı organik ürün fırsatçılarına karşı harekete geçti
Reklam alanı

Ticaret Bakanlığı organik ürün satıcılarını mercek altına aldı. Organik ürün olmadığı halde organik adı altında Hal Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptıran fırsatçılara karşı harekete geçti. Yeni uygulama için düğmeye basıldı.

Düzenlemeyle organik tarım ürünlerinin ilk bildirimlerinin üreticiler tarafından yapılması zorunlu olacak. Sonraki bildirimlerde ürünü satın alanlar bildirimde bulunabilecek. Böylece organik olmayan ürünlerin organikmiş gibi satışa sunulmasının önüne geçilecek.


Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap