Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Teknolojik dönüşümde Konya ilk olmaya devam ediyor! Artık bu işlemler daha güvenli

Meram Belediyesi hizmette kalite standartlarını yükseltmek adına başlattığı teknolojik dönüşüm hamlesine tüm hızıyla devam ediyor.

Teknolojik dönüşümde Konya ilk olmaya devam ediyor! Artık bu işlemler daha güvenli
Bu kapsamda artık Bizim Meram Masası başvuruları, kentsel dönüşüm sözleşmeleri ve tapu devirleri ile evlilik işlemlerinde çipli kimlik kartları kullanılacak. Belediyeler arasında bir ilk olma özelliği taşıyan sistemle pek çok işlem çok daha rahat, hızlı ve güvenli gerçekleştirilecek.
Hizmet kalitesini ve hızını her geçen gün artıran Meram Belediyesi, bu amaçla teknolojinin tüm imkanlarını ilçe halkının hizmetine sunmaya devam ediyor. Meram Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün uygulamaya başlattığı yeni sistemle artık pek çok işlem çok daha rahat, hızlı ve güvenli gerçekleştirilecek. 
 
YENİ SİSTEM İLE İŞLEMLER ARTIK ÇOK DAHA GÜVENLİ VE HIZLI GERÇEKLEŞTİRİLECEK 
Meram Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu çerçevede belediye, İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen ve tüm ülkede yaygınlaştırılan yeni kimlik kartları üzerinde bulunan elektronik çip içerisinde yer alan ve kimlik sahibi kişiye ait biyometrik verilerden parmak izi, pin kodu ve fotoğraf ile kimlik doğrulamasının dijital ortamda yapılabildiği sistemin uygulamaya konduğu duyuruldu. Açıklamada “İlk olarak ‘Bizim Meram Masası’ başvuruları, kentsel dönüşüm sözleşmeleri ve tapu devri ile evlilik işlemlerinde kullanılan sistem ile işlem yapılan kişinin kimlik tespiti kesin bir şekilde yapılabiliyor, olası hataların önüne geçilebiliyor, başkası adına işlem yapma girişimleri engellenebiliyor. Çipli kimlik kartı kullanımının yaygınlaştırılmasını desteklemek amacıyla da devreye alınan sistem ile hata payları olabildiğince düşürülüyor” görüşlerine yer verildi.  
BAŞKAN KAVUŞ; “BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİREREK MERAM’A HİZMETTE YENİ BİR DÖNEM BAŞLATTIK” 
Kullanımına başladıkları ‘Elektronik Doğrulama Sistemi’nin daha önce Tapu Müdürlükleri’nde kullanılmaya başlandığını ancak belediyeler arasında bir ilk olma özelliği taşıdığını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hemşerilerinin hayatlarını kolaylaştırma adına teknolojinin tüm imkanlarını sonuna kadar kullanma gayretinde olduklarını ifade etti. Doğrulama işlemlerinin, Kimlik Doğrulama Sistemi Yönetmeliği uyarınca 8 yıl süre ile saklanacağının da altını çizen Başkan Kavuş, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bizim Meram ofisinde devreye alınan sistem ile vatandaşlar yeni kimlik kartları ile ister parmak izi ister pin kodu girerek işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Kentsel dönüşümün öncülerinden biri olan Meram Belediyesi ile vatandaşlar arasında yapılan anlaşmalar ve tapu devir süreçleri kameralar ile kayıt altına alınarak yapılırken süreçlerin dijitalleşmesi, kimlik kontrollerinin delillendirilmesi ve kötü niyetli kişilerin işlem yapmasının önüne geçilerek vatandaşlarımızın da haklarını da korumuş olacağız. Yine belediyelerin temel işlerinden olan evlendirme işlemlerinde nikah için başvuru yapan çiftlerin kimlik kontrolleri kurulan sistem ile biyometrik veri ile artık işlemler kimlik doğrulanarak yapılmakta ve rıza dışı işlem yapmak isteyenlerin engellenmiş olacaktır. Yeni sistemimiz Meramımıza ve hemşerilerimize hayırlı olsun” 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • B4
    Biri 42
    279 gün önce

    Bence parmak izini almasınlar.Kişisel verileri korumak zorlaşırken yanlış hamle.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English