Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tek koluyla tutunduğu tekvandoda hedefleri büyük

Manisa'da 5 yaşındayken erozyon makinesine kaptırdığı sağ kolunu dirsek hizasından kaybeden Ahmet Koçer (29), tesadüfen geçtiği spor salonu önünde, kendisiyle karşılaşan Paralimpik Milli Takım Antrenörü Serap Aydeniz'in ısrarı üzerine tekvando sporuna başladı. 8 aylık çalışmanın ardından katıldığı ilk turnuvada Türkiye 2'ncisi olan Koçer, hedefinin Avrupa şampiyonluğu ve Olimpiyatlara katılmak olduğunu söyledi.

Tek koluyla tutunduğu tekvandoda hedefleri büyük
Yunusemre ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan Ahmet Koçer (29), 5 yaşındayken babasının iş yerinde sağ kolunu erozyon makinesine kaptırdı. Kolunu dirsek hizasından kaybeden Koçer, çalıştığı havlupan fabrikasından mesai bitimi evine giderken, tesadüfen geçtiği spor salonu önünde, Paralimpik Milli Takım Antrenörü Serap Aydeniz ile karşılaştı. Aydeniz'in davetiyle salona giren Koçer, ısrar ve teklif üzerine tekvando sporuna başladı. 8 aylık çalışmanın ardından Koçer, 18 Ocak’ta Konya'da yapılan, ilk kez katıldığı Türkiye Para Tekvando Şampiyonası'nda 58 kiloda Türkiye 2'ncisi oldu. Başarının gelmesiyle birlikte tek koluyla spora sımsıkı tutunan, antrenmanları düzenli olarak sürdüren Koçer, 2024'te yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olup, 2028 yılında düzenlenecek olan olimpiyatlarda kota almayı hedefliyor.
İLK ŞAMPİYONASINDA 2'NCİ OLDU
Tekvando sporunda gidebileceği en üst seviyeye gitmek için mücadelesini sürdürdüğünü belirten Ahmet Koçer, "Fabrikadan çıktıktan sonra evime doğru gidiyordum. Serap Hoca beni durdurdu. Bir konuşma yaptı. Başta ikna olmadım ama deneme aşamasına girdim. Bir iki gün derken, farkında olmadan 5 ay geçti. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadım ve devam ettim. Ağır bir spor. Başarı için emek, irade, güç istiyor. Gidebileceğim en üst seviyeye gitmeye çalışıyorum. Türkiye 2'ncisi oldum. Gönül isterdi ki 1'inci olayım fakat daha yeni başladım" dedi.

'DAHA İYİ YERLERE GİTMEK İÇİN MÜCADELEMİ SÜRDÜRÜYORUM'
Kendi gibi engelli bireylere seslenen Koçer, "Engelli bireylerimizin çocuğu spor yapmaktan kaçınıyor. Bunun en baştaki sebebi korkuları. Dışarı da insanlar ne der. Buna takılmamak gerekiyor. Kendilerine güvenmeleri ve her şeyi başarabileceklerinin farkına varmaları gerekiyor. Ben de onlardan biriyim. Benim durumumda olan birçok arkadaşıma seslenmek istiyorum. Artık evlerinden çıkmaları ve bir şeye tutunmaları gerekiyor. Spor da bunlardan biri. Öz güvenleri yüksek olur, hayata bakış açıları değişir ve daha iyi yerlere gelirler. Ben de daha iyi yerlere gitmeyi istiyorum, bunun için de mücadelemi sürdürüyorum" diye konuştu.
'GÜZEL BİR ARKADAŞ ORTAMI YAKALADI'
Paralimpik Milli Takım Tevkvando Antrenörü Serap Aydeniz ise "Ahmet ile tanışmamız biraz ilginç oldu. Kulübümün önünde otururken, kapının önünden paralimpik sporcu olabilecek engelli bir bireyin geçtiğini fark ettim. Kulübe davet ederek kendisine çay ikram ettim. Tekvando sporunu teklif ettim. 'Denemek isterim' dedi. Daha sonrasında antrenmanlara katıldı, burada güzel bir arkadaş ortamı yakaladı. Kendisi de sporu seven bir arkadaşımız. 8 aylık bir süreç geçirdik ve para Tekvando Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 2'ncisi oldu. 2024 yılı içerisinde Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda 2028 yılı olimpiyatlarında paralimpik kadrosunda olmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz" dedi. 

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English