Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Satır'dan, AB'deki Türklere dilekçe hakkını kullanma çağrısı

Anadolu Ajansı haberine göre;

BRÜKSEL (AA) - TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Belçika'da yaşayan Türk vatandaşlarının karşılaştıkları sorunları hukuki yollardan çözmeleri için "dilekçe hakkını kullanmaları" çağrısında bulundu.


Komisyon üyeleriyle, başkent Brüksel'e iki günlük çalışma ziyaretinde bulunan Satır, temaslarını, ziyaretinin son durağı olan Türkiye Maarif Vakfında (TMV), Vakfın Belçika Temsilcisi Zeynep Bilgin Eraslan ile bir araya gelmesinin ardından AA muhabirine değerlendirdi.


Her siyasi partiden milletvekilleriyle, parlamenter diplomasi kapsamında Komisyon olarak yaptıkları faaliyetleri muhataplarıyla paylaştıklarını belirten Satır, Avrupa Parlamentosu Dilekçe Komisyonu Başkanı Dolors Montserrat ve Belçika Temsilciler Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanı Sophie De Wit ile görüştüklerini dile getirdi.


Satır, dilekçe hakkının insanların bireysel ya da toplu olarak talep ve şikayetlerini kamu kurumlarına iletmelerini güvence altına aldığına işaret ederek Avrupa'nın iş gücü ihtiyacına destek sağlamak amacıyla 1960'lı yıllarda gelmeye başlayan Türk vatandaşlarının yaşadıkları ülkenin ekonomisi ve sosyal hayatı için vazgeçilmez bir parça haline geldiğini vurguladı.


- AB'nin "Yurttaş Girişimi" hakkını kullanma çağrısı


TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Satır, Türk vatandaşlarının yaşadıkları ülkelerde güvence altına alınmış temel hak ve özgürlükler ile sosyal hakların kullanılması konusunda sorunlar yaşayabildiğini, bunların hukuki yollardan çözümüne yönelik öneriler sunduklarını ifade etti.


Satır, şöyle devam etti:


"Yurttaş Girişimi adı altında yapılan bir çalışma var. Avrupa Parlamentosunda 1 milyon imzayla, Belçika Parlamentosunda 25 bin imzayla Yurttaş Girişimi konusunda müracaat edilebiliyor. Vatandaşlarımız bireysel ve toplu olarak her türlü konularını bu vesileyle iletebiliyorlar."


Bu kapsamdaki girişimleri başarısız olan örnekler de dinlediklerini aktaran Satır, "Bu yöntemin Türk vatandaşları tarafından kullanılmasını önemsiyoruz. Farkındalık yaratmak, kamuoyu oluşturmak, bir araya gelmek için burada yaşayan Türk vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin Yurttaş Girişimi yol ve yöntemini kullanmalarını öneriyoruz." diye konuştu.


Satır, Komisyonun bu anlamdaki çalışmalarını bir broşürle muhataplarına ve parlamenterlere sunduklarını kaydetti.


Satır'ın başkanlık ettiği heyette TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanvekili AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Komisyon Sözcüsü AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Komisyon Üyesi CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Komisyon Üyesi HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Yasama Uzmanı Akif Celal Kocaoğlu, Yasama Uzmanı Yasemin Akifoğlu da yer aldı.


Yurttaş Girişimi hakkı, AB vatandaşlarının en az 1 milyon imzayla hukuki düzenleme yapılmasını istedikleri konularda AB Komisyonunu harekete geçirebilmeyi sağlıyor. Belçika federal meclisinde bu hak, 25 bin imzayla kullanılabiliyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”