Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TBMM'den depremlerle ilgili ortak bildiri

AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Partinin TBMM grupları, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili ortak bildiri yayımlayarak, "Vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindeyiz." mesajı verdi.

TBMM’den  depremlerle ilgili ortak bildiri
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un imzasıyla yayımlanan ortak bildiride, Türkiye'nin, dün merkezi Kahramanmaraş olan ve Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'i etkileyen depremler nedeniyle derinden sarsıldığı hatırlatıldı.

Son yüzyılın en büyük depremleri arasında kayda geçen bu felaket neticesinde binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği veya yaralandığı, çok sayıda insanın, soğuk kış şartlarında barınma imkanından mahrum kaldığı belirtilen bildiride, "TBMM Başkanlığı ve TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partiler olarak söz konusu depremlerde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Halen enkaz altında bulunan vatandaşlarımıza bir an evvel ve sağ olarak ulaşılmasını temenni ediyor, bunun için her birimiz dua ediyoruz." ifadesine yer verildi.

"Acımız tarifsizdir." vurgusu yapılan bildiride, bu kara günde devletin, bütün birimleriyle teyakkuzda olduğu, depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için tüm gayretiyle çalıştığı kaydedildi.

"Meclisimiz yaşananları her boyutuyla yakından takip ediyor"
Milletin acısının, milli iradenin tecelligahı olan Mecliste de derinden hissedildiği aktarılan bildiride, "Bu süreçte devletimizin tüm kurumları gibi Meclisimiz de ayakta ve yaşananları, her boyutu ile yakından takip ediyor. Milletvekillerimizin büyük kısmı, depremden etkilenen yerleşim birimlerimizdeki çalışmaları yakından izlemek ve yardım çalışmalarına bizzat katkı sunabilmek amacıyla bölgeye intikal etmiş bulunuyor." ifadelerine yer verildi.

Meclisin, bu elim zaman diliminde milletvekillerinin, depremden etkilenen halkın acısını yerinde paylaşabilmesi ve deprem nedeniyle oluşan yaraların sarılmasına katkı sunabilmesi için çalıştığı aktarılan bildiride, şunlar kaydedildi: "Ülkemizle birlikte depremden etkilenen komşu ülkelerden gelen can kaybı ve yıkım haberleri üzüntümüzü artırdı. Bu vesileyle depremden etkilenen KKTC, Suriye, Irak, Ürdün, Lübnan, Mısır, Filistin ve İsrail halklarına da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yine milletimizin acısını paylaşmak ve yaralarımızı sarmak için taziye ve destek mesajları ile yardım gönderen yabancı devletlerin parlamentolarına ve diğer yetkililerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca ülkemizin dört bir yanında depremin yaralarını sarmak için yardım çalışmalarına katkı sağlayan, maddi veya manevi destek sunan her bir vatandaşımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. TBMM Başkanlığı ve TBMM'nde grubu bulunan 5 siyasi partinin temsilcileri olarak depremle sarsılan vatandaşlarımızın yanında ve hizmetindeyiz. Milletimizin, tarihinde yaşadığı benzer felaketlerde olduğu gibi bu acı günde de bağrında açılan derin yarayı, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde dayanışma ile aşacağına olan inancımız tam. Milletimizin başı sağ olsun."

TBMM Başkanı Şentop, Genel Kurulda, ortak bildiriyi okumadan önce, Kahramanmaraş merkezli ve toplam 10 ili etkileyen depremler nedeniyle milletçe büyük bir acı yaşandığını söyledi.

Depremde hayatını kaybedilenlere Cenabıhak'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Şentop, "Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın yakınlarına, depremi yaşayan ve dışarda soğuk kış şartları içinde mücadele eden vatandaşlarımıza sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun." diye konuştu.

Şentop, daha sonra yarın saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.Bu arada Meclis Başkanı Şentop, Genel Kurulu sonrasında gazetecilerin OHAL kararına ilişkin sorusunu da cevapladı. 

OHAL ilanına ilişkin kararın Meclise sunulacağını belirten Şentop, bu kararı görüşmek için Genel Kurul çalışmalarına ara vermediklerini söyledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MK
    Mehmet Kahramanoglu
    1 yıl önce

    Evler 81metrekareden fazla yapılmamalı diye kanun çıkartılmalıdır.81metrekareden fazla yapılan evlere ruhsat verenler müebbet hapis cezası verilmelidir.bu yasa çıkmazsa tarih hep tekerrür eder

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English