Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TBMM Başkanı Şentop: Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyenlere gereken cevabı vereceğiz

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'ye terör eylemleriyle mesaj vermek isteyenlerin mutlaka karşılığını bulacağını belirtti. "Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyenlere gereken cevabı mutlaka vereceğiz" diyen Şentop, İstiklal Caddesi'nde saldırının düzenlendiği yere karanfil bıraktı.

TBMM Başkanı Şentop: Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak isteyenlere gereken cevabı vereceğiz
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile İstiklal Caddesi'nde terör saldırısının yaşandığı bölgeye gelerek, hayatını kaybedenlerin anıldığı platforma karanfil bıraktı.

Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şentop, dün gerçekleşen hain terör saldırısı sebebiyle 6 vatandaşın şehit olduğunu hatırlattı.

Yaralanan 81 vatandaşın önemli bir kısmının taburcu olduğunu, tedavisi devam edenler bulunduğunu aktaran Şentop, vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, millete başsağlığı diledi, yaralılara şifa temenni etti.

"Türkiye'ye terörle mesaj iletmek isteyenler karşılığını bulacak"
Mustafa Şentop, acılarının ve öfkelerinin büyük olduğunu vurguladı: "Türkiye'ye bu şekilde terör örgütleri ve terör eylemleri vasıtasıyla mesaj iletmek isteyenler, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmayı, huzurunu bozmayı hedefleyenler mutlaka bunun karşılığını bulacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Milletimiz, olayın gerçekleştiği andan itibaren kimlerin hangi haince söylemler içerisinde olduğunu, bu işle ilgili olarak hangi haince değerlendirmeleri yaptığını biliyor, takip ediyor. Gerek kuklaları gerekse kuklaların arkasındaki kuklacıları milletimiz biliyor, devletimiz de bunlara gereken cevabı vermeye her şartla, her vasıtayla bu cevabı vermeye muktedirdir. Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya çalışanlar, er veya geç ama mutlaka kendileri istikrarsızlaşacaktır. Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışanlar, kimler olursa olsun, hangi ülkeler olursa olsun, mutlaka kendi ülkelerinde huzursuzluğu tadacaktır."

Millete başsağlığı dileyen Şentop, güvenlik güçlerini de çok kısa zamanda faili tespit ettikleri için tebrik etti.

Şentop, "Bunun mutlaka ilişki ağı da ortaya çıkartılacaktır. Arkasında hangi güçlerin bulunduğu da tespit edilecektir. Bunlarla ilgili de gereken cevabı en şiddetli bir şekilde mutlaka vereceğiz" diye konuştu.

Vali Yerlikaya'dan yaralılar hakkında açıklama
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise 58 kişinin hastaneden taburcu olduğunu kaydederek, 17 kişinin serviste yattığını, 6 kişinin ise yoğun bakımda olduğunu söyledi. Yerlikaya, 2 hastanın durumunun ağır olduğunu belirterek, "Milletçe dua ediyoruz. Rabb'im hepsine şifalar versin" sözlerini kullandı.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English