Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Taşı betona vurarak iletişim kuran baba oğlunun kurtarılmasını sağladı

"Asrın felaketi" Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesindeki 5 katlı apartmanın enkazından 63 saat sonra çıkarılan lise öğrencisi Gürkan Öztürk'ün babası yaşadıklarını anlattı.

Taşı betona vurarak iletişim kuran baba oğlunun kurtarılmasını sağladı
Ürgenpaşa Mahallesi Altınevler Sitesi'nde, ders çalışmak için gittiği ve yalnız kaldığı dedesinin evinde depreme yakalanan 19 yaşındaki Gürkan Öztürk'ün kurtarılması için büyük çaba gösteren baba Ertuğrul Öztürk, oğluna kavuşmanın buruk sevincini yaşıyor.

"Her yer çökmüştü"
Baba Öztürk, pazartesi sabahı saat 04.17'de büyük bir sarsıntıyla uyandıklarını söyledi.O sarsıntının şokuyla dışarı çıktıklarını belirten Öztürk, "Dışarıya adım atınca ilk aklıma gelen oğlum Gürkan oldu. Dedesinin evine ders çalışmak için gitmişti. Hemen oraya gittim, 5 dakika sürmedi. Oraya vardığımda zaten acı bir durumdu, bir can pazarıydı. Her yer çökmüştü. Üçüncü kat, iki metre yan kaymış ve diğer binaya yapışmıştı. Oraya vardıktan sonra binanın etrafında da molozlar doluydu." diye konuştu.

Kurtarma çalışmalarında görevlilere nokta atışı yer tespiti yaptı
Öztürk, çevredekilere ve yaşananlara aldırış etmeden enkazda arama çalışmasına başladığını vurgulayarak, yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi: "Balkonun önündeki bütün perdeleri kestim. Hafriyatları temizledim. Bel fıtığım da vardı. Zor şartlarda yaptım onu da. Binanın batı tarafında 'baba' diye ses duydum. Betonun üzerine yattım, aldığım taşı vurmaya başladım. Vurdum vurdum dinledim. Dönüş oldu derinden. Dönüş olunca yine ses verdim. 'Beni duyuyorsan dönüş yap.' dedim. Tepki gösterdi, taş sesi gelmeye başladı. O durumda her taraf yıkılmış, felaket. Yardım çok zor bir iş yani. Devletin de işi zor. Öyle bir durumda ancak bizlere iş düşüyor. Bizleriz devlet. Biraz yağmurda da yine devam ettim. Her 15 dakikada bir taşla haberleşerek iki günü geçirdik. Gelen AFAD görevlilerine, 'Çocuk burada yaşıyor, tepki var.' dedim. Kendilerine de dinlettim. Askerimiz, Romanya arama kurtarma ekibi, AFAD ve İstanbul'dan gelen ekipler işi sıkı tuttu. Özveriyle üçüncü kattan bloku delerek aşağı kadar indi. Ben de yerini izah ettim. Aynı dediğim yerden çıktı."

Oğlunun enkazdan kurtarılmasının sevincini buruk yaşadığına işaret eden Öztürk, hastane sürecinin ardından Ceyhan ilçesindeki ağabeyinin evine geldiklerini aktardı.

"O hali insanların görmesini de istemiyorum"
Öztürk, oğlu Gürkan'ın şu anda kapı sesinden bile tedirgin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Bazı seslerden korkuyor, hala adapte olamadı. Sağ salim nefesini aldık ama gönlümüz, yüreğimiz hala orada. Orası bir can pazarı. Hepimizin, devletimizin başı sağ olsun. O apartmandan Gürkan dışında sağ çıkan olmadı. Oraları kazdık. Hava şartları da çok zordu. Don oldu, üzerim de ıslaktı. Ellerimle kazmışım, dizlerim falan berbattı. Yani o hali insanların görmesini de istemiyorum. Bir bardak su vardı, biter diye de içmedim. Hep ağzımı çalkaladım, benzeri şeylerle devam ettim. Bu mücadeleyle Allah bugüne getirdi. Yüreğimiz hala orada."

Milli Eğitim Bakanı Özer'den "geçmiş olsun" telefonu
Oğlunun, kurtarıldığında ambulansla taşınırken sağlık personeliyle yaptığı sohbette, "enkazda ders kitaplarının kalmasına üzüldüğünü" söylemesiyle dikkati çektiğini anımsatan baba Öztürk, "Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de beni aradı ve geçmiş olsun dileklerini iletti ve tüm kitap ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi. Devletimize teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English