Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı! 372 milyon TL’lik dev spor merkezinin yapımı başladı

Karatay Belediyesi tarafından özellikle gençler için projelendirilen ve yeni nesil olarak tasarlanan “Karatay Spor Merkezi”nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Aynı zamanda belediye tarihinin en büyük bütçeli projesi olan dev spor yatırımının temel atma programında konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca: "Bugün itibariyle de Karatay Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli yatırımının temelini hep birlikte atıyoruz. Gençlerimize, Karatay'ımıza ve Konya'mıza hayırlı olsun” dedi.

Tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı! 372 milyon TL’lik dev spor merkezinin yapımı başladı
Karatay Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olan “Karatay Spor Merkezi”nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. 

KARATAY’DAN 372 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM
Karaaslandede Mahallesi’nde yapımına başlanan Karatay Spor Merkezi, 25 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. Merkezin içerisinde; 1000 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu, profesyonel müsabakalara uygun suni çim saha, tribüne sahip 1161 metrekarelik kapalı spor salonu, okçuluk salonu, salon sporlarına uygun tesisler, idari ofisler, sporcu ve antrenör odaları, toplantı salonu, masa tenisi ve daha birçok farklı spor alanı bulunacak. 

SON 4,5 YILDA KARATAY’IMIZA 34 YENİ TESİS KAZANDIRDIK 
Toplam maliyeti 372 milyon 222 bin TL olacak Karatay Spor Merkezi’nin temel atma töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak özellikle gençlere büyük değer verdiklerini söyledi.
Bugün itibariyle Karatay’da temeli atılan 150’nci projenin hayata geçtiğinin altını çizen Başkan Hasan Kılca; “İlçemizin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü geniş bir tabana yayabilmek amacıyla bugüne kadar çok önemli işler yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Gençlerimize yönelik projeleri çok önemsiyor; spor, geleneksel sanatlar, kişisel gelişim, yaşam becerileri, kültür, sanat, eğitim ve teknoloji gibi pek çok konuda kendilerini geliştirmeleri için projeler üretiyoruz. Bir taraftan ilçemizdeki derslik sayılarını çoğaltıyor, diğer taraftan da çocuklarımızın fiziksel gelişimlerine katkı sunacak spor tesisleri ve projeleri hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda Karatay Belediyesi olarak 2019’dan bugüne kadar ilçemize 34 yeni tesis kazandırdık. Bu kapsamda ilçemizde, alanı uygun olan okullarımızın tamamına ve Karatayımıza kazandırdığımız parklarımız ile yeşil kuşaklarımıza FIFA normlarına uygun halı sahalar kazandırıyoruz. Yine okullarımıza kapalı spor salonları yapıyoruz. 2019’da Karatay Belediyespor Kulübü’nü yeniden canlandırdıklarını bu sayede Konya’nın ve Türkiye’nin önemli sporcular kazandığının altını çizen Hasan Kılca, sözlerini şöyle sürdürdü; “Karatay Yaz Spor Okulları’nı düzenliyor ve bugüne kadar on binlerce çocuğumuz ile gencimize birçok branşta eğitimler veriyoruz. Kendi ilgi alanıyla ilgili yeteneği olan gençlerimizi de Konyaspor başta olmak üzere milli takımlarımıza gitmelerini sağlıyoruz. Bu bağlamda kulübümüze bağlı takımlarımız da 4 buçuk yıldır katıldıkları yerel, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda önemli dereceler elde ediyorlar” dedi. 

MODERN TASARIMA VE GENİŞ İMKÂNLARA SAHİP BİR MERKEZ 
Aynı anlayış ve hassasiyetle hizmet zincirlerine bugün itibariyle önemli bir halkayı daha eklediklerini dile getiren Hasan Kılca, temelini attıkları Karatay Spor Merkezi yatırımının belediye tarihinin en büyük bütçeli projesi olduğunu aktardı. 
Kılca sözlerini şöyle tamamladı; “372 milyon liralık maliyetiyle, belediye tarihimizin en yüksek bütçeli projesi olan Karatay Spor Merkezi’mizin temelini hep birlikte atıyoruz. Burası; Karaaslandede, Karaaslan Üzümcü, Çatalhüyük, Selimsultan, Elmacı, Çataltömek, Karakulak, İstiklal, Saracoğlu ve Erler gibi 10-11 mahallemiz başta olmak üzere Meram ve daha birçok bölgeye hizmet verecek bir projemiz. İlçemize ve gençlerimize hayırlı olsun. Gençlerimiz, bu sayede modern tasarıma ve geniş imkanlara sahip çok güzel bir merkeze daha kavuşmuş olacaklar. Spor merkezimizin ilçemiz sporuna önemli katkılar sunacağına ve geleceğin yeni yıldızların keşfedileceği bir mekan olacağına inanıyorum. 25 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip Karatay Spor Merkezimizde; 1000 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu, profesyonel müsabakalara uygun suni çim saha, 1161 metrekarelik kapalı spor salonu, Taekwondo, Kickboks, Karate, Jimnastik, Masa Tenisi, Güreş, Fitness, Satranç, Okçuluk, Squash, Eskrim ve Halter Salonu ile salon sporlarına uygun daha birçok alanlar, tribün, idari ofisler, sporcu ve antrenör odaları ile toplantı salonu bulunacak. Karatay, dün olduğu gibi bugün de yarın da sporun, sporcunun yanında olmaya ve ülkemiz için başarılı, milli manevi değerlerine bağlı sporcular yetiştirmeye devam edecektir. Şehrimiz ve ülkemiz; eğitimli, nitelikli, sağlıklı, milli ve manevi değerlerle bezenmiş gençlerin omuzlarında yükselecektir. Merkezimiz Konya’mıza, Karatay’ımıza ve gençlerimize hayırlı olsun.” 
MERKEZ, ÜLKEMİZİN SPORCU HAVUZUNA YENİ YETENEKLER KAZANDIRACAK
Gençlik ve Spor Konya İl Müdürü Abdurrahman Şahin, Konya’nın örnek sporcuların yetiştiği ve spor tesislerinin olduğu bir şehir olduğuna vurgu yaptı.  Abdurrahman Şahin; “Karatay Belediyemiz, çok önemli bir projenin temelini atıyor. Bu yatırımın hizmete girmesiyle birlikte şehrimizin sporcu havuzuna birçok branşta yeni sporcular kazandırılacak, yeni yetenekler keşfedilerek 2023 Dünya Spor Başkenti Konyamızın ve ülkemizin spor altyapısına önemli katkılar sunulacaktır. Bu vesileyle bu önemli projeyi Karatay’a ve Konyamıza kazandıran Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
BU PROJE, GENÇLİĞİMİZE VE GELECEĞİMİZE VERİLEN ÖNEMİN GÖSTERGESİ 
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Hasan Angı da Karatay Spor Merkezi’nin Karatay, Konya ve ülkemiz gençleri için büyük bir yatırım olduğuna vurgu yaparak söz konusu hizmetin hayata geçmesinde emeği bulunan herkesi tebrik etti. 

İl Başkanı Hasan Angı şunları aktardı; “Bu merkez, gençliğimize ve geleceğimize verilen önemin en güzel göstergelerinden birisidir. Bu yatırımla birlikte yavrularımızın kendi değerlerimiz ekseninde sapkınlıklardan, bağımlılık ve her türlü kötü alışkanlıklardan korunarak hem eğitim boyutunda hem de spor boyutunda sahip çıkılacak. Karatay’da her alanda çok güzel eserler ortaya çıkıyor. 4,5 yılda temeli atılan 150 eser Karatayımız ile buluştu buluşuyor. Bir zamanlar 15-20 yılda birkaç altgeçit yapabilenler şimdi çıkıp birçok şeyi konuşabiliyorlar. Bir arada olup ittifak dedikleri oluşumla işbirliği yapanlar, kalkıp milli manevi değerlerden dem vurabiliyorlar. Ülkemizin geleceği olan yavrularımız için hem hükümetlerimiz hem de belediye başkanlarımız ellerinden gelenin en iyisi için çaba gösteriyorlar. Kalkınan ve gelişen bir ülke, gelişen bir Konyamız ve çehresi değişen ilçelerimiz var. Buradan yetişecek gençlerimiz inşallah bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandıracaklar ve o gururla bu tesisler iyi ki yapılmış denilecek. Tesisin hayata geçmesinde emeği bulunan herkesi kutluyorum.”

KARATAY SPOR MERKEZİ’NİN HER YÖNÜYLE OLDUKÇA İŞLEVSEL BİR PROJE
Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya’nın spor altyapısına büyük katkı sağlayacak çok kıymetli bir eserin daha temelinin atıldığını belirterek Karatay Spor Merkezi’nin her yönüyle oldukça işlevsel bir proje olduğunu vurguladı. 

Mustafa Uzbaş; “Konyamızı birçok tesisle donattık. Şehrimiz bugün, modern bisiklet yollarıyla, atletizm pistiyle, olimpik velodromuyla, olimpik yüzme havuzlarıyla ve en iyi donanıma sahip spor tesisleriyle bir spor şehri olmayı başarmıştır. Konya Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle birlikte omuz omuza çalışarak bugünlere geldik. Bu yöndeki çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Karatay Belediyemizin şehrimize kazandıracağı Karatay Spor Merkezi de şehrimizin ve ülkemizin spor altyapısına büyük değerler katacak. 25 bin metrekarelik alanda yükselecek bu güzel eser, çok çeşitli imkanlarıyla hemşehrilerimizin her alanda faydalanabileceği bir yapı olacak. Bu kıymetli eseri şehrimize kazandıran Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’yı tebrik ediyor, eserin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

ESERİMİZ ÜLKEMİZİN BUGÜNÜNE VE YARININA HİZMET EDECEK
Karatay Spor Merkezi’nin temel atma programında konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Latif Selvi ise metropol bir şehir olan Konya için gerekli önemli bir projenin temelini attıkları için mutlu olduklarını aktardı. 
Milletvekili Latif Selvi şöyle konuştu; “Spor, insanlık tarihi boyunca her dönemde çok önemli bir konu olmuştur. Bu bağlamda çocuklarımızın yetişebileceği mekanlara ihtiyaç vardır. Onun için tesisleşme çok önemlidir çünkü ulusal ve uluslararası başarılar anca bu sayede mümkündür. Bugün de Karatay’ın 10-11 mahallesindeki gençlerimiz başta olmak üzere şehrimize hizmet verecek büyük bir tesisin temelini atıyoruz. İnşallah buradan yetişecek çocuklarımız ve gençlerimiz hepimizin göğsünü kabartacak başarılara imza atacaklar. Bugün temelini attığımız bu merkez ile daha birçok eserimiz ülkemizin bugününe ve yarınına hizmet edecek. Bu vesileyle Karatay Belediyemizi kutluyor, merkezimizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”
Konuşmaların ardından Karatay’a kazandırılacak olan ve toplamda 372 milyon TL’ye mal olacak Karatay Spor Merkezi’nin temeli, dualar eşliğinde atıldı. (Veli Şengül)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 1
  • 12
  • 2
  • 0
  • 9
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (5)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • O
    Ömer
    271 gün önce

    Spor merkezi de gerekli çünkü yapıldığı komplekste yeni iş imkanları olacak örneğin güvenlik temizlik görevlisi yüzme hocalarım gibi... Yani faydası var boş değil bu da ekonomik olarak bir katkı evet daha iyileri olmalı ama buda bir katkı...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • HB
    hasan bozkurt
    271 gün önce

    zaten karatayın tek eksiği de buydu. başımız göğe erer umarım.

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (1)
  • F
    FR
    271 gün önce

    Tamam güzel bir hizmet, fakat ufkunuzu biraz açın artık lütfen, daha ne kadar bu küçük hizmetlerle vakit geçireceksiniz.

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
  • A
    AHMET
    271 gün önce

    ŞU KEMERLERİ NE ZAMAN SIKACAKSINIZ ACABA ! BU PARALARA VATANDAŞI RAHATLATACAK KONUTLAR YAPMAK, BİTMEYEN KOOPERATİFLERİNİZİ BİTİRMEK DAHA MANTIKLI DEĞİL Mİ ACABA !

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (0)
  • M
    MEHMET
    272 gün önce

    SPOR MERKEZİNDEN ÇOK ARTIK TARIMA YATIRIM YAPIP KÖYLERDE BOŞ ARAZİ BIRAKTIRMASANIZ YAPIYORUZ DİYORLAR AMA BÖYLE BOŞ YERE HARCAMAYIP DAHA ÇOK YATIRIM YAPMANIZ LAZIM

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English