Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tarihçi Yazar Altunsoy: Siyonist tehlikesine ilk dikkat çeken 2. Abdülhamid'dir

HİSDER (Hikmet İlim ve Sanat Derneği)'in Konya Muharip Gaziler Derneği binasında düzenlediği “Pazartesi Toplantıları”nda Tarihçi Yazar Yılmaz Altunsoy tarihin ışığında “Filistin Meselesi ve Yahudiler” hakkında dernek üyelerine bilgi verdi.

Tarihçi Yazar Altunsoy: Siyonist tehlikesine ilk dikkat çeken 2. Abdülhamid’dir
Tarihçi Yazar Yılmaz Altunsoy ," Canlı beden üzerinde ameliyat yaptırmayacağını  söyleyen 2. Abdülhamid, siyonist tehlikesine dikkat çeken ilk kişidir" dedi Ve şunları ekledi: Yahudilere Kudüs’te toprak satışını yasaklamış. Kubbetü’s Sahra’nın olduğu bölgeyi hazine-i hassa adına tapulaştırmıştır."

Yesevizade’nin Yahudilik ve Dönmeler " kitabına atıfta bulunan Altunsoy,” Yahudiler dini kaynaklarına bırakmadığı müddetçe anlaşmamız mümkün değildir.” tespitinde bulunarak Fransız İhilali’nden günümüze kadar gelişen olaylarda Yahudi etkisinin açıkça görüldüğünü belirtti.

”İzm’le başlayan düşüncelerde Yahudi etkisini açıkça görebiliriz. Freud’dan Marks’a kadar dünyada insanlığı ifsada sürükleyen düşüncelerde Yahudiler ortaya çıkıyor.Siyonist düşüncesini anlayamadan olayları anlayamayız.Mersinli Cemal Paşa’nın istihbarat subayı Cevat Rifat Atilhan, Filistin Cephesi’nde yaşananları Kasım 1918’de Tasvir-i Efkar ve 1953 ‘te Büyük Doğu’da yayınladı.” dedi.

TÜM YAHUDİLER SİYONİST’TİR

Siyonist olmayanın Yahudi olamayacağını belirten Altunsoy “Musevi  ifadesi bize aittir. Musevi Yahudi ayrımı yanlıştır. Araplarla Yahudilerin atası Hz. İbrahim’dir. Hz. İbrahim tarihi bir şahsiyettir.MÖ 2bin'li yıllarda Ur 'da yaşamışır. Hz. İbrahim ‘in eşi Sare’den olan İshâk’tan Yahudiler, diğer eşi Hacer’den olan İsmail’den ise Araplar gelmiştir.İkisi de Sami ırkına mensuptur.Ancak Yahudiler kendilerini üstün görürler.Yahudi takvimine gore 6 bin yılında Yahudiler dünyaya hakim olacaktır. Bugün İsrail Devleti’ne karşı çıkan Yahudiler ,devletin kurulması için 200 yıl daha olduğunu mesihin beklenmesi gerekiğini söylemektedir. ” ifade etti.

TARİHİ SÜREÇ İÇİNDE FİLİSTİN
Tarihi süreç içerisinde Filisinlilere değinen konuşmacımız Filistinlilerin bölgeye Girit’ten gelen  Rumlar olduğunu söyledi: “Hz.Musa öncülüğünde Mısır’dan çıkıp MÖ’de 1250’de Kenan diyarı Filistin’e gelen  Yahudiler, Kenaniler  ve Filistinililer ile karşılaşıyorlar. Filistinliler , Yahudileri Şeria Nehri’nin ötesine geçermiyorlar. Filistinililer Arap asıllı değildir, muhtemelen Girit’ten gelen  Rum asıllılardır. Yunanlılar bugün Rumların  devamı olduklarını iddia etmekedir.. Yunanlılar sonradan Rumların hamiliğine soyunmaşlardır.” 

Tarihçi Yazar Yılmaz Altunsoy, “Filistin cğrafasına yerleşen Yahudiler Davud (as) zamanında  Kudüs merkezli kuzeyde İsrail, güneyde Yahuda diye iki devlet kuruyorlar.. Babil Kralı Nebukadnezar, Yahuda Krallığını Süleyman Mabedi’ni tek duvar kalacak şekilde MÖ 587’de yıkıyor. Babil Krallığını da MÖ 537’de Persler yıkınca  Yahudiler tekrar Kudüs’e dönüyorlar.Roma Kralı Titus’un MS  68 yılında Yahudi devletini tekrar yıkmasıyla vatansız kalan Yahudiler dünyanın her tarafına dağılıyorlar. Şehirde yaşadıkları için ticaret ve akademik faaliyetlerle uğraşıyorlar.Bulundukları toplumda bir virus gibi yayılıyorlar. Endülüs’ün Hrisiyanların eline geçmesiyle birlikte 2. Bayezid  zulme uğrayan Yahudileri Osmanlı coğrafyasında  İsanbul, İzmir , Selanik ‘e yerleştiriyorlar.Bu Yahudilere, Sefaret Yahudileri, diyoruz." diye aktardı.

MODERN SİYONİZMİN KURUCUSU THEODOR HERZL
Yazar Yılmaz Altunsoy, "Mehmet Şevki Eygi’ye göre son 350 yılın en önemli 10 adamından birisi olarak görülen Sabetay Sevi. 40 yaşına geldiğinde 1666’da büyük bir mesihlik ve mehdilik beklentisi içerisine giren dünya Yahudilerine Büyük İsrail Krallığı’nı kurma vaadiyle Mesihliğini ilan ettiğini beliren Altunsoy, Sabetay Sevi’nin ölümünden sonra Sebataycıların “ Karakaşiler, Kapaniler ve Yakubile”r olarak üç guruba ayrıldığını etkilerinin günümüze kadar geldiğini söyledi.

1897 yılında Basel’de yapılan Siyonist Kongresi ile İsral devletine giden sürecin başlatıldığını ifade eden Altunsoy Yazar Altunsoy , sözlerine son olarak şunları ekledi: “Canlı beden üzerinde ameliyet yapırmayacağını  söyleyen 2. Abdülhamid, siyonist tehlikesine dikkat çeken ilk kişidir. Yahudilere Kudüs’te toprak satışını yasaklamış. Kubbetü’s Sahra’nın olduğu bölgeyi hazine-i hassa adına tapulaştırmıştır .31 Mart Olayı’ndan sonra burası İttihatçılar tarafından devleştirilince 1917’de elimizden çıkıyor. Teodor Herzl, modern siyonizmin kurucusu olarak Yahudileri bir araya getiriyor. Siyonisterin üç aşamalı dünya hâkimiyet plânı bulunuyor. İlk aşamada Filistin’de bir devlet kurulması. 1948’de Filistin’de İsrail devletini kuruyorlar.İkinci aşama ise arz-ı mevud’dur. Yani vaad edilen topraklardır. Arz-ı mev’udun sınırları Nil’den  Fırat’a  kadar olan Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Kayseri ve Nevşehir’i de kapsıyor. 2 Kasım 1917’deki Balfour Deklarasyonu ile düşünce eyleme dökülüyor.14 Mayıs 1948’de de İsrail devlei kuruluyor.Zulüm abad olmaz. Sonunda bu zulüm devleti yıkılacak. Üçüncü aşamada Yahudi olmayanlara (goy) hükmedecekler. ”

Sohbetin soru-cevap bölümünden sonra Yılmaz Altunsoy’a hediyesi  HİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu ve Güneysınır  Eski Beledie Başkanı İsmail Özcan tarafından takdim edildi. Toplantı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English