Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tarih Kokan Eski Mardin Konakları Turizme Kazandırılacak

Türkiye binlerce yıllık tarihi ile son derece önemli ülkeler arasında yer alıyor. Her şehrinde tarihin farklı dönemlerinde şahitlik etmiş yapılar olması değerini artıran önemli faktörlerdendir. Binlerce yıllık tarihe sahip olan ve açık hava konumunda değerlendirilen Mardin de önemli tarihi şehirlerdendir.

Tarih Kokan Eski Mardin Konakları Turizme Kazandırılacak

Medeniyetin beşiği olarak bilinen Mardin özellikle konakları ile tanınan şehirlerdendir. Her sene yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan şehirde eski konakların yeniden turizm sektörüne kazandırılması amaçlanıyor. Kültürlerin buluşma noktası olan bu güzel şehirde görülebilecek birçok yer bulunuyor. Eski Mardin konakları da görülmesi gereken en önemli tarihi yapılar arasında yer alıyor.

Tarihi Mardin Konaklarında Modern Yaşam Etkileri

Mardin birçok medeniyet tarafından kuşatılan ve her seferinde farklı medeniyet özelliklerini bünyesine katmış şehirlerdendir. Son derece farklı kültürel yapıya sahip olan şehirde birçok güzel ve tarihi konaktan bahsetmek mümkün. Eskiyen konakların yeniden restore edilerek turizme kazandırılması da önem verilen konular arasında yer alıyor. Mardin konak evleri şehrin atmosferine en iyi uyum sağlayan yapılardır.

mardin konakları

Konaklarda modern tarzın öne çıkması ise ziyaretçilerin beğenisini alan noktalardan biridir. Konakların büyük kısmı günümüzde otel ve konaklama yeri vazifesi görüyor. Geleneksel bir taş işçiliğine sahip olan konaklar Mardin’in gelenekselini yansıtıyor. Genelde bölgeye uyum sağlamış bir taş olan sarı kalker taşı ile inşa edildiklerini söylemek mümkün olur. Mardin’in en önemli simgeleri arasında yer alıyor.

mardin konaklarına nasıl gidilir

Mardin Konaklarında Konaklama Olanakları

Mardin, Türkiye’nin en önemli turizm cazibe merkezleri arasında yer alıyor. Burada konaklama için ise farklı alternatifler öne çıkıyor. Mardin tarihi konakları günümüzde otel işlevi görüyor. Restore çalışmalarından sonra konforlu konaklama imkânı bulunabilir.,

Yüksek tavanlı ve ısı yalıtımı olan bu konaklarda her mevsim konaklamak mümkün. L ve U şeklinde oda dizilimleri olan konaklarda konaklama fiyatları ise farklılık gösteriyor. Konaklamak istediğiniz mevsim, kaç kişi olacağınız, konakların kendi fiyat politikaları fiyatları farklılaştıran unsurlar arasında yer alıyor. Ancak ziyaretçilerin tüm gereksinimleri konaklarda karşılanabiliyor. Mardin tarihi evleri ve konakları şehrin en önemli ziyaret alanları arasındadır.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Kader Eşiyok
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English