Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 176 yaşında

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, kurumun, yaklaşık 30 milyon kişinin doğrudan ya da dolaylı muhatap olduğu, vatandaşların mülkünü güvenli şekilde emanet ettiği köklü bir kurum olarak hizmet vermeye devam ettiğini bildirdi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 176 yaşında
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü teşkilatının kuruluşunun 176. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Adlı, merkez ve taşra teşkilatında 23 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 973 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğü bulunduğunu belirtti.

Adlı, "Kurumumuz, Türkiye genelinde yılda 20 milyon civarında işlem hacmi, yaklaşık 30 milyon kişinin doğrudan ya da dolaylı muhatap olduğu, vatandaşımızın mülkünü güvenli şekilde emanet ettiği bir devlet kurumu olarak 176 yıldır sizlere hizmet vermenin haklı gururunu yaşıyor." ifadesini kullandı.

Ülke genelinde Ocak-Aralık 2022 döneminde 3 milyon 434 bin 389 gayrimenkul satış işlemi yaptıklarını anlatan Adlı, 41 milyar 555 milyon 205 bin 953 lira tapu harcı geliriyle ülkeye katkı verdiklerini aktardı.

Ortofoto harita üretim çalışmaları
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptıkları çalışmaları da paylaşan Adlı, bölgede tüm çalışanların seferber olduğunu, hasar tespit çalışmaları, çadır kent, konteyner, kalıcı konut alanlarının belirlenmesi çalışmalarında koordinat birliğinin sağlanması ve üretilecek harita bilgileri için her türlü teknik desteğin sağlandığını ifade etti.

Genel Müdür Adlı, "Deprem sonrası fay hareketlerinin etkisiyle arazide yaşanan kaymalar incelendi ve test ölçüleri yapılarak hareketlerin sonuçları yorumlandı. Deprem sonrası yürütülecek çalışmalarda altlık olarak kullanılması amacıyla diğer kurum ve kuruluşlar ile kurumumuz birimleri arasında koordinasyon sağlanarak, ortofoto harita üretim çalışmalarına başlandı." bilgisini verdi.

"İlham Veren Kamu Yönetimi Ödülleri" kapsamında bu yıl Merkezi Teşkilat kategorisindeki ödülü, "3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi" ile aldıklarını belirten Adlı, e-Haciz, e-İpotek, Merkezi Kayıt Sistemi, Mekansal Adres Kayıt Sistemi, Mekansal Gayrimenkul Sistemi, Doğal Afet Sigortalar Kurumu, Noterler Birliği Entegrasyonu gibi uygulamaları hayata geçirdiklerini de kaydetti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English