Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tantavi’de Türk İşleme Sanatı Sim Sırma Sergisi açıldı

Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Sabahat Endam’ın sim sırma sergisi açıldı. Geleneksel her bir sanat dalının ihtişamlı medeniyetimizin tüm güzelliklerini ve estetiğini en güzel şekilde anlattığını ve yansıttığını söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu sergi ile buna bir kez daha şahit olduklarını ifade etti. Başkan Kavuş, 28 Nisan’a kadar devam edecek sergiye tüm sanatseverleri davet etti.

Tantavi’de Türk İşleme Sanatı Sim Sırma Sergisi açıldı
Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi önemli bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Merkezde Türk işleme sanatının en güzel kollarından biri olan sim sırma eserleri yer alıyor. Sabahat Endam ve talebelerinin eserlerinin yer aldığı serginin açılış törenine Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Yazma Eserler Kütüphanesi Bölge Müdürü Bekir Şahin, sergiyi düzenleyen Sabahat Endam ve sanatseverler katıldı.  
“SİM SIRMA ZENGİN SANAT DÜNYAMIZIN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİDİR” 
Sanatseverleri bu kez de, kadim medeniyetimizin en önemli parçası olan geleneksel sanatlarımızın köşe taşlarından biri olan Sim Sırma Sergisi’nde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Meram Belediye Başkanı mustafa Kavuş, geleneksel sanatların binlerce yıllık tarihimizden süzülüp geldiğini ifade ederek, “Hangisi olursa olsun geleneksel sanatlarımızda yer alan her bir nakış, her bir dokunuş, her bir tını, her bir renk ya da her bir ilmek bu toprağın insanının inceliğini, zarafetini, nezaketini, asaletini, inancını ve derinliğini ortaya koyan belge niteliğindedir.
Her bir sanat dalımız ihtişamlı medeniyetimizin tüm güzelliklerini ve estetiğini en güzel şekilde anlatan ve  yansıtan geleneksel sanatlarımız ecdadımızdan bize kalan en güzel mirastır. Türk-İslam kültür, sanat ve estetiğinin bütün inceliklerini üzerinde toplamış olan sim sırma sanatı da, insanımızın inancını, değerlerini, sabrını, geleneklerini, hayat tarzını, dünyaya karşı bakışını ve tavrını, duygu ve düşüncelerini, nezaketini, zarafetini en güzel ve en manidar şekilde anlatmaya çalışan zengin sanat dünyamızın en güzel renklerinden biri. Bunu buradaki eserleri görünce çok daha iyi anlıyor. Bu sanat için çaba harcayan, emek veren ve herşeyden önemlisi talebe yetiştiren Sabahat Endam Hanımefendi’ye ve pek çok konuda bizlere yardımcı ve destek olan Konya Yazma Eserler Kütüphanesi Bölge Müdürü Bekir Şahin’e şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 
SERGİ 28 NİSAN PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR GEZİLEBİLECEK
Açılış öncesinde konuşan sanatçı Sabahat Endam da kendisinin yetişmesinde emeği olan tüm hocalarına ve bir sanat dalıyla uğraşmanın zorluğuna rağmen kendisine desteği hiçbir zaman esirgemeyen eşine ve ailesine teşekkür etti.

Konya Yazma Eserler Kütüphanesi Bölge Müdürü Bekir Şahin’de sergiyle bağlantılı olarak yayınlanan Sim Sırma Kitabı’nın içeriği hakkında bilgi vererek bu kitabın basımında ve serginin düzenlenmesinde verdiği desteklerden dolayı Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekibine teşekkür etti. Şahin, bu kitapla birlikte sim sırma ile ilgili olarak tarihe önemli bir kayıt düşüldüğünü ifade etti. Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Misafirler daha sonra sergiyi gezdi, Sabahat Endam’dan sim sırmaların nasıl işlendikleri ve ortaya çıkan eserler hakkında detaylı bilgi aldılar. Endam, Başkan Mustafa Kavuş’a sim sırma tekniği ile yapılan Türk Bayrağı’nı hediye etti. Program çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. 28 Nisan Perşembe gününe kadar devam edecek sergi saat 10.00 ila 17.00 arasında gezilebilecek.    


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 4
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Vatandas
    2 yıl önce

    Bırakın sanatı manatı millet aç kardeşim köylülere mahallelere gidin yağ almayan şeker alamayan faturalarını ödeyemeyen bir çok fakir fukara lütfen bunlarla ilgilenin

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English