Konya'da babasıyla beraber motosikletle umreye gitme hayali olan adam, babasının vefat etmesi üzerine hayalini kendi gerçekleştirmek üzere 3 bin 707 kilometrelik yola çıktı.
Konya'da gayrimenkul danışmanlığı yapan 42 yaşındaki 2 çocuk babası Ali Kasaplargil, vefat eden babasıyla hayali olan motosikletle umreye gitmek için hazırlıklara geçen ay başladı.
Kasaplargil, motosikletinin bakımlarını yapıp hazırlıklarını tamamladı. Sabah saatlerinde çocuklarını okul servisine bindirip yakınlarıyla vedalaşan Kasaplargil, motosikletinin son kontrollerini yaparak 3 bin 707 kilometrelik yola çıktı.
"Babamla yapmak nasip olmadı vefat etti, içimde bir ukde kaldı"
Irak üzerinde sorun olsa bile İran üzerinden devam edeceğini söyleyen Ali Kasaplargil, "Umreye gitmek nasip olmuştu, daha önce çocuklarımla gitmiştim. Daha önceden de rahmetli babamla böyle bir düşüncemiz vardı. Onunla yapmak nasip olmadı, vefat etti. Onun için içimde bir ukde kaldı. Geçen sene çok istemiştim İran üzerinden bir iki arkadaşımız gitmişti. Ben de bu sefer Irak üzerinden gideceğim nasip olursa. İnşallah bir sorun olmayacak, şuana kadar bütün yolculuk planlarımızı yaptık. Sosyal medya üzerinden birçok kişi yazdı. Hatta Erbil'den yazan oldu, Kuveyt'ten Konyalı bir kardeşimiz yazdı. Sağ olsunlar bu beni çok duygulandırdı, mutlu etti. İnşallah bundan sonra Irak tarafında sıkıntı olabileceğini söylediler ama o tarafta da dostlarımız olduğu için yardımcı olmaya çalışacaklar. Şayet orası da olmazsa artık bu yola baş koyduk İran üzerinden yola devam edeceğim" dedi.
"Benden sonra gidecek insanlar için de video çekeceğim"
Çıktığı yolculuğun heyecanını anlatan Ali Kasaplargil, "Çok heyecanlıyım, biraz da buruk bir heyecan var. Çocuklarımı burada bırakıyorum. Motosiklet benim tutkum, hayalim onunla gideceğim, ailemin korkusu da o yönde. Onlar da uçakla git diyor ama uçakla herkes gidiyor ben de daha önce öyle gitmiştim şimdi bu da benim bir farkındalığım olsun inşallah. Benden sonra gidecek insanlar için de video çekeceğim. Onlar da oradan izlesin diye arabayla gitmek isteyenlere bile bir anı olarak kalır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
"Hedefi olan erken yaşlarda hedefinden vazgeçmeden yapsın"
Kasaplargil, "İlk durağımız Medine olacak inşallah. Buradan giderken Adana, Şanlıurfa ve Silopi'ye kadar, oradan da Habur Sınır Kapısından çıkacağız. Daha sonra Erbil, Kuveyt oradan da Medine'ye gideceğiz. Bu yolculuğumuz Konya'dan toplam 3 bin 707 kilometreye tekabül ediyor. Tabii kaç günde varacağımı tahmin edemiyorum. 4 gün diye düşünüyorum fakat çöldeki durumlar, sıcaklık, motosikletin durumu, lastiği, yakıt durumu her şey olabilir. Meşakkatli bir yol, yolcunun işini Allah bilir. Bu bir hayal ama gerçeğe dönüştürüyoruz. Gençlerden gidecek olan olursa kesinlikle erken yaşlarda gitmesini tavsiye ederim. Sürekli motosiklete binen biri olarak binen kardeşlerimizin hedefi varsa erken yaşlarda hedefinden vazgeçmeden yapmalarını isterim" diye konuştu.
Kaynak: İHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Bizlerden de selamlar ilet. Rabbim yâr ve yardımcın olsun. kardeşim
Sen her şeyi başardığın gibi bu yolculuğu Allah'ın izniyle dualarla bizlerin selamını rasulümüze iletecek sin inşallah
Bizede dua et inşallah Allah kabul etsin Allah kolaylık versin
Yolun açık olsun kardeşim. Allah kabul etsin.kutsal bir yola çıkmışsın .motosikletle hem güzel bir yolculuk olur hemde meşakkatli sen zaten herşeyi göze almışsın.kazasız belasız inşallah gider gelirsin.aikene sevenlerine kavuşursun.belki başkalarına ilham kaynağı olursun.
Yorum Yap
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hayat pahalılığı meselesini mutlaka çözeceğiz
Konya'da kuş cenneti Gökgöl’de sazlık yangını
Böcek ailesi soruşturmasında Adli Tıp raporu çıktı
Binali Yıldırım’dan TÜBAF’a ziyaret: İmralı’ya gidilmesinde hiçbir mahsur yok
Konya'da eczanede 6 kez sırtından bıçaklanan kadın dehşeti yaşadı! Savcıdan ders gibi mütalaa
Yenidoğan Bebekler İçin Hipoalerjenik ve Yumuşak Bez Önerileri
Twitter (X) çöktü mü? Cloudflare erişim problemi sonrası yanıt arıyor: Twitter düzeldi mi, ne zaman düzelir?
ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformuna erişim sorunu
İlk 50 müşteriye büyük sürpriz! Konya'da yılın son garaj kampanyası başlıyor
Whatsapp'a çoklu hesap özelliği geliyor
Konya'da ruhsatsız silah taşıdığı belirlenen bir kişi tutuklandı
Altının kilogram fiyatı 5 milyon 735 bin liraya geriledi
Haber Ara