Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tahran İletişim Müzesi ziyaretçilerini posta ve iletişim tarihinde yolculuğa çıkarıyor

Güvercinle iletişimin sağlandığı dönemden yakın tarihe kadar birçok haberleşme aracının sergilendiği müze aynı zamanda geniş bir pul koleksiyonuna sahip

Anadolu Ajansı haberine göre;

TAHRAN (AA) - HAYDAR ŞAHİN - İran'ın başkenti Tahran'da yer alan İletişim Müzesi, güvercinle iletişimin sağlandığı dönemden yakın tarihe kadar birçok haberleşme araç ve gerecine ev sahipliği yapıyor.


Her köşesinde ayrı bir temanın işlendiği müze, ziyaretçilerini posta ve iletişim tarihinde yolculuğa çıkarıyor.


Ülkedeki protestolar nedeniyle son günlerde ziyaretçi sayısı düşse de burası tarih meraklıları için her daim ilgi çekici bir mekan. Posta Müzesi olarak da bilinen yapı aynı zamanda geniş bir pul koleksiyonuna sahip.


Müzede yer alan posta araçları arasında İran postası tarafından kullanılmış at arabası, kapalı ve açık kabinli triporter, bisiklet, mobilet ve motosikletin yanı sıra bir de tek motorlu pervaneli uçak maketi bulunuyor.


Başlangıcından bugüne posta işletmesinde kullanılan faks, teleks, telgraf gibi iletişim araçlarının yer aldığı müzede gönderim işlerinde kullanılan fiş kesme, tartım, paketleme ve hesap makineleri de sergileniyor.


Posta kutusu, telefon ve radyoların bulunduğu alanın hemen önünde ise postacıları tasvir eden heykelcikler dikkati çekiyor.


Müzenin bir köşesinde ise eski bir fotoğraftan hareketle bal mumu heykeller ile bir postane sahnesi canlandırılıyor.


- Mevcut bina 1928'de inşa edilmiş


İletişim Müzesi uzmanlarından Muhammed Arif, müzenin kuruluşuna ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu.


Arif, müzenin ilk olarak 1932'de Avrupa'daki örneklerinden esinlenilerek Posta ve Telgraf Bakanlığı binasında açıldığını, buranın 1970'te yıkılmasından bir süre sonra şu anki binaya taşındığını belirtti.


Mevcut binanın 1928'de Birinci Pehlevi döneminde ulusal mimariye göre inşa edilmiş bir yapı olduğunu aktaran Arif, müzenin halihazırda 15 bin metrekare alana sahip olduğunu söyledi.


Arif, müzenin geçmişte değişik isimlerle adlandırıldığını, en son 2014'te İletişim Müzesi adını aldığını sözlerine ekledi.


Tahran İmam Humeyni Caddesi'nde bulunan İletişim Müzesinin temeli taştan, üst kısımları ise tuğladan yapılmış. Gürcü mimar Nikolai Markov tarafından tasarlanan tarihi binanın kapı ve pencerelerinde ise tabandan tavana kadar uzanan ahşap işçiliği dikkati çekiyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”