İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için cenaze töreni düzenlendi.
Başkentteki törene, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yanı sıra üst düzey sivil ve askeri yetkililer katıldı. Tahran Üniversitesi yerleşkesindeki cenaze namazını İran lideri Ali Hamaney kıldırdı. Kısıtlı sayıda kişinin alındığı namaz alanına girebilmek isteyen binlerce kişi üniversite kapısında bekledi.
Namaz sonrasında büyük bir kalabalık da üniversitenin yanı başındaki İnkılap Meydanı'nda ve bölgeye çıkan yollarda toplandı.
İsmail Heniyye, Tahran'daki törenin ardından yarın Katar'ın başkenti Doha'da son yolculuğuna uğurlanacak.
"Saldırı ABD'nin koordinasyonuyla gerçekleştirildi"
Cenaze namazı öncesinde bir konuşma yapan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Heniyye'ye düzenlenen suikastın ABD koordinasyonuyla gerçekleştirdiğini iddia etti.Heniyye'nin Filistin için verdiği mücadeleden övgüyle söz eden Kalibaf, "Bu saldırının ABD'nin desteği ve koordinasyonuyla gerçekleştiğini biliyoruz. Bu cinayete doğru zaman ve yerde karşılık vermek görevimizdir." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Haydut abd, bu kHpeliğin sorumlusudur!!
Yorum Yap
Ücretli çalışan sayısı ekimde yıllık bazda yüzde 1 artarak 16 milyon 20 bin 394 oldu
Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı
Altının gramı 5 bin 966 liradan işlem görüyor
Yılbaşı öncesi milli piyango biletinin satışına yeni düzenleme
İki uçak havada çarpışmaktan kıl payı kurtuldu
Konya'da okuyan 2 öğrenci Hasan Dağı’nda mahsur kalmıştı! Yeni gelişme
2026 asgari ücret ne kadar olacak? Gözler ikinci toplantıda
Kopan parmağını buz poşetine koyup yurt dışından Türkiye'ye geldi
Ünlü yönetmen ve eşi evinde ölü bulundu!
Kabine’nin gündemi yoğun: Terörle mücadele, asgari ücret ve yasa dışı bahis
NEÜ Koordinasyonda yürütülen Transustain HE Projesi’ne 250.000 Euro hibe desteği
Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?