Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sultanhanı Kervansarayı'nın ziyaretçi sayısı artırılacak

Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından İpek Yolu üzerinde, hem konaklama hem de ticaret yolunun güvenliğini sağlamak amacıyla 1229'da yaptırılan Sultanhanı Kervansarayı, hazırlanan projelerle daha çok turist çekecek.

Sultanhanı Kervansarayı’nın ziyaretçi sayısı artırılacak
UNESCO tarafından 2014'te Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Sultanhanı Kervansarayı, Konya-Kayseri kara yolunda Aksaray'a 45 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
Konya'daki Alaaddin Camisi'nin de mimarı Şamlı Muhammed Bin Havlan'ın inşa ettiği kervansaray, kesme taş malzemeyle örülen duvarları kulelerle desteklenmiş, revaklı avlulu yazlık kısmıyla kapalı holden oluşan iki bölümlü bir plana sahip.

Han içindeki yapı özellikleriyle Sivas’taki Gök Medrese'ye benzetilen kervansarayda hamam, mescit, yolculara özel odalar, salonlar ve ambarlar yer alıyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Sultanhanı Kervansarayı'na, ziyaretçi sayısını artırmak için çeşitli projeler hazırlanıyor.
"Daha çok ziyaretçi çekebilmek için çalışmalarımız var"
Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, AA muhabirine, dünyayı etkisine alan salgının kervansaraydaki ziyaretçi sayısını da etkilediğini söyledi.
Salgın öncesinde kervansarayı yılda yaklaşık 500 bin turistin ziyaret ettiğini aktaran Solak, şöyle konuştu:
"Kapadokya bölgesine geçen turistlerimiz mutlaka kervansarayımızı ziyaret ediyor. Salgının etkilerinin azaldığı bu dönemde inşallah kervansarayımıza daha çok ziyaretçi bekliyoruz. Restorasyon çalışmasının ardından kervansarayımız görülmeye değer bir yer oldu. Daha çok ziyaretçi çekebilmek için çalışmalarımız var. Bu kapsamda Selçuklu halılarının küçük hallerini yaparak burada sergileyeceğiz."
- "Uzak Doğu turizmine odaklı çalışma yürütülüyor
Solak, Aksaray'da turist sayısını artırmak istediklerini, bu kapsamda Uzak Doğu turizmine odaklı çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.
Kervansarayda Kore Kültür Günü düzenlediklerini hatırlatan Solak, "Çok güzel bir etkinlik yaptık. Koreli misafirlerimiz çok beğendi. Turist sayımızı çeşitlendirmek adına projeler yapıyoruz. Bu kapsamda kervansarayımızın içinde Türk ve Kore bayraklarını kök boya ve el ipiyle dokumaya başlayacağız. Kervansarayımızı ziyaret eden her Koreli turist, bu bayraklara birer ilmek atacak. İnşallah yıl sonuna kadar 100 bin Koreli turisti kervansarayımızda ağırlamayı düşünüyoruz." diye konuştu.
- "Mimari yapısına bayıldım"
Rumen turist Octavia Ungureanu ise ilk kez geldiği kervansarayı çok beğendiğini belirterek, "Çok muhteşem bir yer. Mistik havası beni çok etkiledi. Mimari yapısına bayıldım. O dönemde insanların buraya gelerek konakladıklarını öğrendim. Hatta hem kendilerinin hem de mallarının sigortalandığını duydum. Bunlar beni çok etkiledi. Sultanhanı Kervansarayı görülmeye değer bir yer." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Konyalı
    2 yıl önce

    Asıl Konya Zazadın ve Obruk Hanını ne yapıyor onu anlatsın. Öncelikle Zazadın Hanı için Aksaray yolunda 10 km'lik ters V şeklinde bir yol yapılması gerekiyor. Yani Aksaray yolundaki OSB girişini 3.5 km geçtikten sonra sol tarafa Zazadın Hanına bir turizm yolu yapılması gerekiyor. Zazadın Hanı'ndan ise yine Aksaray yoluna çıkacak şekilde inşaat halindeki çevre yolu kavşağını geçtikten sonra Opet Petrol geliyor. Opet Petrolün biraz ilerisinde Aksaray yoluna bağlanması gerekiyor. Böylece Konya Kapadokya yolunda ister Kapadokya istikametine isterse Kapadokya'dan Konya istikametine gelirken bu turizm yolundan girip Zazadın Hanı'na uğraması ve sonra yeniden OSB civarında Konya yoluna girmesi gerekir. Turizm Bakanlığı bu yolun yapılması için Karayollarından talepte bulunmalıdır. Yani ters V şeklind ebir yol olacak. Böylece 2.5 km kadar güzergahta uzama olacak fazla olmayacak bu da Tur Otobüslerinin çok rahat Zazadın Hanı'na girmelerine sebep olacaktır. Ayrıca Zzaın hanı etrafında bir takım faaliyetler yapılmalı ki canlılık gelsin ve Turist ziyaret etsin.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English