Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

SÜ’nün elektrikli aracı, otomotiv sektörüyle buluştu

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından düzenlenen 6. OSEG (Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği) Konferansında stant açtı. MYS Sancak Takımının hazırladığı “Alparslan” isimli elektrikli araç, katılımcıların ilgi odağı oldu.

SÜ’nün elektrikli aracı, otomotiv sektörüyle buluştu
Konya Sanayi Odası tarafından 2010 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen OSEG (Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği) Konferanslarının 6.’sı, Selçuklu Kongre Merkezinde yapıldı. Konferansa; Almanya, Belarus, Belçika, Cezayir, Çekya, Fas, Fransa, İran, Makedonya, Polonya, Romanya, Mısır, Tunus gibi 13 ülkeden sektör temsilcileri ve panelistler katıldı. Otomotiv sektöründeki gelişmeler, yeşil dönüşümün sektöre etkileri, mobilite ekosistemi, yeni normalde tedarik zinciri gibi başlıkların ele alındığı OSEG konferansında Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi de stant açtı. MYS Sancak Takımı tarafından hazırlanan ve TEKNOFEST’te görsel tasarım ödülü kazanan “Alparslan” isimli elektrikli araç, sektör temsilcileri, bilim insanları ve vatandaşlarla buluştu. 

“SÜ, OTOMOTİV SEKTÖRÜ İÇİN GENÇ MÜHENDİSLER YETİŞTİRİYOR”
Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şakir Taşdemir, “Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği Konferanslarının 6.’sı, Konya ve bölgemiz için önemli katkılar sağlayacak. Selçuk Üniversitesi, üniversite – sanayi işbirliği çerçevesinde hareket ediyor. Fakültemiz de Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’un gösterdiği hedefler çerçevesinde, lisans ve lisans üstü seviyede otomotiv sektörüyle ilgili eğitim öğretime devam ediyor, otomotiv sektörü için genç mühendisler yetiştiriyor.  Öğrencilerimiz, yerli ve milli sanayi, Türkiye’nin vizyonu çerçevesinde başta elektrikli otomobil olmak üzere hidrojen yakıtlı otomobil üzerinde çalışıyor.” dedi.  

“MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE DESTEK VERMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ”
MYS Sancak Takımı Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu da “TEKNOFEST’e elektromobil kategorisinde katılan MYS Sancak Takımımızın hazırladığı “Alparslan” isimli elektrikli araç, görsel tasarım ödülüne layık görüldü. Öğrencilerimizi kutluyorum. Zorlu süreçte bizleri yalnız bırakmayan Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Şakir Taşdemir’e teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz sürekli başarı odaklı çalıştı. Bu tarz projelerle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı milli teknoloji hamlesine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizin, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmalarını istiyoruz. Bu kapsamda TEKNOFEST gibi tüm yarışmaları destekliyoruz. Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği Konferanslarının 6.’sında Selçuk Üniversitesi adına kendi aracımızla yer almak bizim için oldukça önemli. Otomotiv sektöründe elektrikli araçlar geleceğin teknolojisi konumunda. Burada sektörün temsilcileriyle bir araya gelme imkanı bulduk. Üniversitelerin sanayi ile birlikte hareket etmesiyle başarı daha hızlı bir şekilde gelecek. Milli ve yerli teknolojideki gelişmeler ancak bu sayede gerçekleşecek. O nedenle bu organizasyondaki yerimizi aldık. Gerekli görüşmelerimizi gerçekleştirdik.” diye konuştu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English