Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

STK Platformu Başkanı Âdem Ceylan: Bu saldırgan kitleyi çok iyi tanıyoruz

STK Platformu Başkanı Âdem Ceylan: “Hutbe üzerinden DİB'e ve Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a yapılan saldırıyı şiddetle tel'in ediyor, uslanmaz bu laikçi kesimi, haddini bilmeye davet ediyoruz. Meselenin DİB ve başkanı olmadığının farkındayız. Bu laikçi kesim, özü itibariyle İslam Dinine düşmandır ve bunu her fırsatta çirkin bir saldırıya dönüştürmeyi adet haline getirmiştir” dedi.

STK Platformu Başkanı Âdem Ceylan: Bu saldırgan kitleyi çok iyi tanıyoruz
STK Platformu Başkanı Âdem Ceylan, Cuma hutbesinde okunan "Cuma: Haftalık Bayram Günümüz" konulu hutbenin Türkiye'de kimi kesimlerce eleştiri konusu edilerek DİB'e ve DİB Başkanı Ali Erbaş’a saldırıya dönüştüğünü ifade ederek bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. 

"Bu saldırgan kitleyi çok iyi tanıyoruz"
Konuyla ilgili açıklama yapan STK Platformu Başkanı Âdem Ceylan şu ifadelere yer verdi: “Türkiye kamuoyu olarak bu saldırgan kitleyi çok iyi tanıyoruz. Türkiye toplumu ne zaman milli, manevi ve dini değerleriyle buluşsa bu kesim inlerinden çıkar ve 28 Şubat döneminde zirve yapmış çirkefliklerini yine ve yeniden sergilerler. Saldırganlık bunlarda, maalesef tevarüs eden bir davranış halini almıştır. Oysa,  düşünce, vicdan ve din özgürlüğü konusu bu laikçi kesimin de mütemadiyen referans aldığını iddia ettiği uluslararası sistemin de garanti altına aldığı bir konudur. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 9. Maddesi bu özgürlüğü düzenlemiştir. Maddenin 1. Fıkrasına göre, herkes düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne sahiptir. Bu hak, tek başına veya topluca, aleni veya özel olarak ibadet, öğretim, uygulama ve ayin yapmak suretiyle dinini veya inancını izhar veya ifade etme özgürlüğünü de içerir.” 

"Laikçi kesimin Müslümanlar üzerinde tepinmesi anlamsızdır" 
STK Platformu Başkanı Ceylan: "Bugün Türkiye'de, laikçi kesimin çıkardığı gürültünün aksine mağdur edilen bir kitle varsa o kitle, türlü entrikalarla ve tam da o saate ders ve sınavlar koyarak Cuma namazına gönderilmeyen milyonlarca öğrencidir. Hutbede geçen "İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim." cümlesi üzerinden DİB ve DİB başkanına saldırmak, ancak Türkiye laikçilerine özgü bir tutum olsa gerektir. Dini hayat, ister bir kamu gücü olarak devlet, ister başka güç merkezleri olsun bir başkasının lütuf ve ikramına  ihtiyaç duymadan birey ve toplumların yaşaması gereken özgürlük alanlarıdır. Sadece İslam dini müntesipleri değil, tüm dinlerin müntesipleri için bu bir haktır. Bu alanı daraltmaya, sınırlandırmaya hiç kimsenin yetkisi yoktur. Konulacak kurallar, bu özgürlüğün sınırları gözetilerek oluşturulabilir. Konu, hutbede de belirtildiği gibi bu dini edimini yerine getirmek isteyen bireylerin iş ve okul sebebiyle bu özgürlükten mahrum edilmesi konusudur. Laikçi kesimin bu hak ve bu hakkı kullanmak isteyen Müslümanlar üzerinde tepinmesi anlamsızdır. Ne onlara ne de talebi olmayan hiç bir öğrenciye Cuma namazı dayatılmamaktadır. Zaten tartışma konusu hutbede de gitmek isteyenlere dönük rahatlatıcı önlemler alınması ve saat ayarlaması talep edilmektedir. Bize göre bu, gecikmiş bir talep ve verilmemiş, gasp edilmiş bir haktır.  Konya Sivil Toplum Kuruluşları olarak, DİB tarafından hazırlanan ve 04.08.2023 tarihli Cuma hutbesinde okunan "Cuma: Haftalık Bayram Günümüz" konulu hutbeyi, yerinde ve gecikmiş bir hakkın talebe dönüşmesi olarak değerlendiriyor ve destekliyoruz. Milyonlarca öğrenci ve çalışanımızın talebi dillendirilmiştir” dedi. (Yunus Köroğlu) 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 5
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • TB
    Tabip Bey
    260 gün önce

    Yine mağdur olmuşlar, vay canına

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English