Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Son yılların en sıcak haziranlarından biri yaşandı

Türkiye'de geçen ay, uzun yıllar ortalama sıcaklık 0,5 derece artarken, son 51 yılın en sıcak haziranlarından biri yaşandı.

Son yılların en sıcak haziranlarından biri yaşandı
AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de uzun yıllar haziran ayı ortalama sıcaklığı 21,3 derece olarak kaydedildi. Bu yıl haziran ayı ortalama sıcaklığı ise 21,8 dereceye yükseldi.

Haziran ayında en yüksek sıcaklık 45,7 dereceyle Cizre'de, en düşük sıcaklık ise sıfırın altında 0,3 derece olarak Kangal'da kaydedildi.

Haziran ayında uzun yıllar ortalama sıcaklıkları Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde arttı, Marmara, Ege, İç Anadolu Bölgesi'nde azaldı, Akdeniz'de değişmedi.

Geçen ay uzun yıllar ortalama sıcaklıkları en çok 2,6 dereceyle Doğu Anadolu Bölgesi'nde arttı.
İç Anadolu'da en yüksek sıcaklık Ereğli'de
İç Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar Akşehir, Yunak, Ilgın, Seydişehir, Sivrihisar çevrelerinde mevsim normallerinin altında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgenin haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 18,8 dereceyle, bu yılın haziranında 18,4 derece olarak ölçüldü. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 0,3 derece olarak Kangal’da, en yüksek sıcaklık 33,6 dereceyle Ereğli’de kaydedildi.

Karadeniz Bölgesi'nde ortalama sıcaklıklar Bolu, Karabük, Tosya, Nallıhan, Beypazarı çevrelerinde mevsim normallerinin altında, Bartın, İnebolu, Sinop, Giresun, Çorum, Gümüşhane, Bayburt, İspir, Oltu, Şebinkarahisar çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında ölçüldü. Bölgenin haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 19,3 derece iken, geçen ay 19,7 dereceye yükseldi. Bölgede en düşük sıcaklık 3,1 dereceyle Bayburt’ta, en yüksek sıcaklık ise 38,5 dereceyle İspir’de yaşandı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde geçen ay ortalama sıcaklık Bitlis, Sarız, Baskil, Ergani çevrelerinde mevsim normalleri civarında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde yaşandı. Bölgenin haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 18,7 dereceden 21,3 dereceye çıktı. Bölgede en düşük sıcaklık 0 derece olarak Sarıkamış’ta, en yüksek sıcaklık ise 39,1 dereceyle Iğdır’da ölçüldü.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 
ortalama sıcaklık Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Çermik, Cizre, Ceylanpınar çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında kayıtlara geçti. Bölgenin haziran ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 26,9 dereceyken, bu yıl 27,7 derece oldu. Bölgede en düşük sıcaklık 9,9 dereceyle Batman’da, en yüksek sıcaklık ise 45,7 dereceyle Cizre’de kaydedildi.

Bu yılın haziranı Türkiye'de en sıcak 16. haziranı oldu
Türkiye'de 2021 yılının haziran ayı, son 51 yıllık dönem göz önüne alındığında en sıcak 16. haziranı olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'de 1971'den bu yana en yüksek ortalama sıcaklık 2019 yılının haziran ayında yaşanmıştı.

Haziranda Türkiye'nin birçok yerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerini üzerinde kayıtlara geçti. Geçen ay Türkiye'nin 14 merkezinde sıcaklık uzun yıllar ortalamalarının üzerinde gerçekleşerek ekstrem (en yüksek) değerlere ulaştı.

Geçen ay en çok ekstrem sıcaklık rekoru Ardahan, Kars, Bayburt, ve Ahlat'ta kırıldı.

Haziranda Ardahan'da 4, Kars'ta 2,3, Bayburt ile Ahlat'ta 1,8 derece sıcaklık farkları oluştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • bitonzırzavatlayasıyorum
    3 yıl önce

    Adanaya el vermiş bir ilçe normaldir

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English