Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sömestr tatilinden dönecek olanlara uyarı

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen pazartesi günü ders başı yapacak. Yurdun büyük bir bölümünde ise kar yağışı etkili oluyor. Uzmanlar bu nedenle tatilini şehir dışında geçirenler için dönüş yolunda kış lastiği uyarısı yaptı.

Sömestr tatilinden dönecek olanlara uyarı
Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı dolayısıyla sömestr tatili dönüşünde sürücülerin araçlarına kış lastiklerini taktırmadan yola çıkmamaları önem taşıyor.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamalara göre yurdu etkisi altına alan kar yağışının ilerleyen zamanlarda daha da yoğunlaşacağına işaret eden Erkoç, sürücülerin bu konuda dikkatli olmalarını istedi.

Araçlarda kış lastiği kullanımının önemli olduğunu dile getiren Erkoç, "Kış aylarında meydana gelen trafik kazalarının büyük bir kısmı mevsimine uygun olmayan lastiklerden kaynaklanıyor. Mal ve can güvenliğimiz için kışın, kış lastikleri kullanmak gerekiyor." dedi.

"KAZADAN KORUYOR"
Sürücülere, etkisini artırması beklenen kar yağışına karşı, araçlarına kış lastiklerini taktırmalarını öneren Erkoç, bu lastiklerin kilometre performansını artırdığını, emniyetli sürüş sağladığını ve sürücüleri kazalardan koruduğunu kaydetti.

7 DERECENİN ALTINDA ÖNEMİ ARTIYOR
Yaz lastiği olarak bilinen geleneksel lastiklerin soğuk havalarda, karlı ve buzlu zeminlerde tutunma kaybına yol açtığının altını çizen Erkoç, şu ifadeleri kullandı:

"Bu mevsimlerde kullanılan geleneksel lastikler, ani hızlanma ve frenlemelerde kayma, savrulma ve hakimiyet kaybına yol açar. Kış lastikleri özellikle 7 derecenin altındaki düşük sıcaklıklarda ıslak, karlı, çamurlu ve buzlu zeminlerde daha iyi tutunma ve güvenli sürüş sağlar. Bu nedenle gerek uzun yolda gerekse şehir içi kullanımlarda kış lastiği takmak büyük önem taşıyor. Hala araçlarına kış lastiği taktırmamış vatandaşlarımızı yoğun kar yağışı öncesinde vakit kaybetmeden lastiklerini değiştirmeleri yönünde uyarıyoruz." 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English