Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şırnak Valisi Bilgin, devlet desteğiyle küçükbaş hayvan alan besicilerle bir araya geldi:

"Devlet olarak üreten her çiftçinin maddi ve manevi olarak yanındayız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Valisi Osman Bilgin, Tarım ve Orman Bakanlığınca hayata geçirilen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" ve "Saanen Keçi Yetiştiriciliği" projeleri çerçevesinde sağlanan destekle küçükbaş hayvan alan besicilerle görüştü.


Vali Bilgin, Kumçatı Beldesi Nasırhan Mahallesi'nde devletten aldığı yüzde 50 hibe destekle çiftlik kuran ve 480 küçükbaş hayvan yetiştiren besici Abdulcabbar Geylani'yi ziyaret etti.


Geylani ile görüşen Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada artık üretimin öneminin herkesçe iyi bilindiğini belirterek, Şırnak'ın tüketiminin yüzde 7'sini ürettiğini söyledi.


Kentin kendi pazarını doldurması, ürün yetiştirmesi için yüzde 93'lük bir üretime daha ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bilgin, "Şırnak pazar sıkıntısı olmayan bir il. Meyvesinden, sebzesine ve etine kadar ciddi bir çalışmaya ihtiyaç var. Şırnaklı vatandaşların üretme kapasitesi ve arazisi var. Vatandaşımızı tebrik ediyorum, burada çok güzel bir çiftlik yapmış. Bakanlığımızın kırsal kalkınma destekleri bu manada önemli. Her zaman çiftçimizin yanındayız ve her türlü desteğe hazırız. Devlet olarak üreten her çiftçinin maddi ve manevi olarak yanındayız." diye konuştu.


Bilgin, ziyaretle çiftçilerin üretim yerlerini yerinde görme şansı elde ettiklerini dile getirerek, yeni açıklanan desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşlara proje ile başvuru yapmaları çağrısında bulundu.


Besici Geylani de devletten aldığı yüzde 50 hibe destekle 480 küçükbaş hayvan aldığını, bunun çoğunun da Saanen ırkı keçi olduğunu belirtti.


Bu keçi türünü tercih etmesinin nedeninin ikiz doğurmaları ve günde 4,5 litre süt vermeleri olduğunu anlatan Geylani, "Bu genellikle Çanakkale bölgesinde yaşayan bir ırk ama her iklime uyuyor. Devletimizden Allah razı olsun." dedi.


Vali Bilgin daha sonra Çadırlı Mahallesi'nde yaşayan, devletin kredi desteği ile 76 küçükbaş hayvan alan Ahmet Saknak'ı ziyaret etti.


Saknak, devletin sunduğu destekle hayvan alarak besicilik yaptığını dile getirerek, geçimini hayvancılıktan sağlayacağını ifade etti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English