Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sen yapamazsın dediler, şimdi kendi kulübünü kurdu

Zonguldak'ta 3 yaşında yanlış iğne ile sol ayağını kaybeden Hüseyin Döngelli, futbol aşkı nedeniyle engelleri tek tek aştı. Döngelli, "Ayağın yok, sen yapamazsın" diyenlere inat başladığı ampute futbolda sonunda kendi kulübünü kurdu.

Sen yapamazsın dediler, şimdi kendi kulübünü kurdu
Memleketi Zonguldak’ta yaşarken 3 yaşında geçirdiği ateşli hastalıkla köyde ailesi tarafından yapılan iğne sonucu bir ayağını kaybeden Hüseyin Döngelli, hayata çok sevdiği futbol ile tutundu. Çevresindeki insanların, ‘senin bir ayağın var topla ne işin var’ diyerek vazgeçirmeye çalışmalarına karşı gelen Döngelli, tüm engellere ve zorluklara rağmen pes etmedi. Ankara Yeni Mahalle, Samsun, Gaziantep Şehitkamil, Buca Belediyespor, Başakşehir, Batman Belediyespor, Gaziantep Engelliler, Adana Kozanspor, Sakarya Ampute takımlarında çok sevdiği futbol hayatını yıllarca sürdüren Döngelli, 2 yıl önce ise yerleştiği Gaziantep'te kendi kulübünü kurdu.
Ayağını kaybetmesinin hayata pozitif bakmasının önüne geçmediğini belirten Hüseyin Döngelli, “3 yaşında rahatsızlanmışım, ateş basmış bana köyde. O zaman cahillik mi desem nasıl anlatsam o vakit bana bir iğne vurmuşlar, o iğneden sonra ayağımı kaybettim. Ben kendimle barışığım, hayata pozitif bakan bir insanım. Futbolu çok seviyorum. Küçük yaştan beri futbol peşindeyim bu uğurda ayağımda kırıldı, sakatlık da yaşadım. Bu dönemde bana birçok kişi ‘sen ne yapıyorsun böyle, geç evinde otur, senin bir ayağın var topla ne işin var’ dediler. Ben de bunları hep tersledim ve futbol peşinde hayata tutundum” dedi.
Çoğu engeli arkadaşının ampute futbolla kendini aştığını kaydeden Döngelli, “Önceden evden çıkamıyorduk, biri bir şey der, ayağın böyle düşersin diyorlardı ama böyle değil. Hayat güzel yaşamaya değer. Bizim yeter ki beynimizde özürlülük omasın. Hayalimdi kulüp kurmak ama bu memleketimiz Zonguldak’ta olmadı, orada engelli arkadaş pek fazla bulamadık futbol için. Bir de destek bulamadık. Gaziantep’te arkadaşlarla bir araya geldik ve kulübümüzü kurduk” diye konuştu.

Gaziantep'e Zonguldaklı sponsor
2019 yılında kurduğu Gaziantep Ampute Kulübü ile tüm engellere rağmen Türkiye İkinci Ligi'nde çok sevdiği futbola devam eden Hüseyin Döngelli, takımına sponsor arayışında ise hemşehrisi bir işadamının desteği ile yüzü güldü. İstanbul Tuzla’da faaliyette bulunan Zonguldaklı işadamı Ziya Öncan, Döngelli'nin Gaziantep’ten yaptığı yardım çağrısına kayıtsız kalmadı. Öncan, Gaziantep Ampute Futbol Takımı'na sponsor oldu.

Gaziantepli iş dünyasına da seslenen Döngelli, Deplasmanlı Lig'de mücadele eden takımın destek olunması halinde neler yapabileceğini önce bölgeye ve ülkeye ardından ise tüm dünyaya gösterme hedefinde olduklarını kaydetti.

Pandemiden dolayı 2020-21 sezonunda oynayamadıklarını belirten Döngelli, 2021-22 sezonu için de hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English