Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu’ya yeni bir kapalı pazar yeri daha

Selçuklu Belediyesi tarafından Sancak Mahallesi’ne inşa edilen Sancak Kapalı Pazar Yeri’nin açılışı gerçekleştirilen törenle yapıldı.

Selçuklu’ya yeni bir kapalı pazar yeri daha
İlçenin ihtiyaçları doğrultusunda hizmet üreten ve bu doğrultuda yapılan planlamaları yatırıma dönüştüren Selçuklu Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Sancak Mahallesi’ne kazandırılan Sancak Kapalı Pazar Yeri’nin açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi.
 
Düzenlenen açılış törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Dığrak, Pazarcılar Odası Başkanı Murat Petek  Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.
 
“Yatırımlarımızın gayesi hemşehrilerimizin yaşam standartlarını yükseltmek”
 
Selçuklu Belediyesi olarak, bütün mahallerde her yaştan insanın faydalanabileceği, Selçuklu’ya değer katan tesisler inşa etmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Pazar alanları, bizim Selçuklumuzda en çok önem verdiğimiz, üzerinde en çok durduğumuz konular arasında yer alıyor. Gerek mevcut pazar yerlerimizin standartlarını yükselterek bu alanları daha modern, daha konforlu hale getirmek gerekse ihtiyaç olan bölgelerimize yeni pazar yerleri kazandırmak adına geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Son dönemde Bosna Hersek Mahallemizle başlattığımız kapalı pazar yeri çalışmalarımızı, Özalkent, Kosova ve Dumlupınar Mahallelerimize kazandırdığımız kapalı pazar alanlarıyla devam ettirdik. Yine; Nalçacı, Uğurlu, Aydınlıkevler, Parsana ve 500 Evler Semt Pazarlarımızın çevre düzenlemelerini gerçekleştirdik. Şeker Semt Pazarımızı, Kılınçarslan Mahallemizdeki daha uygun olan yeni yerine taşıdık. Son olarak çok kısa bir süre önce Yazır Mahallemize kazandırdığımız kapalı Pazar yerimizin açılışını hep birlikte yapmıştık. Şimdi ise Sancak Mahallemize kazandırdığımız kapalı Pazar yerimizin açılışını gerçekleştiriyoruz.  Bölgemizin böyle güzel, üzeri kapalı, modern ve konforlu bir pazar alanına ihtiyacı vardı.  Gönül isterdi ki bu pazar yerimizi çok daha önce hizmete açabilseydik ancak Yazır Mahallemizde olduğu gibi burada da yüklenici firma kaynaklı gecikmeler oldu.  Ben bu konuda göstermiş oldukları sabır ve anlayış için esnafımıza ve mahalle halkımıza teşekkür ediyorum. Geçmişte 5 bin 200 metrekare alan üzerinde, üstü açık bir şekilde hizmet veren pazar yerimiz, yeni projemizle birlikte şimdi 7 bin metrekare alan üzerinde, 137 araç kapasiteli otoparkı ve yenilenmiş tuvaletleriyle birlikte üzeri kapalı olarak bölge halkımıza hizmet vermeye başladı. Pazar yerimizin belediyemize toplam maliyeti ise 19 milyon 128 bin Türk Lirası şeklinde oldu. Konfor seviyesi üst düzey olan kapalı pazar yerimizde artık tüm esnafımız dört mevsim boyunca olumsuz hava koşullarından etkilenmeden rahat bir şekilde ürünlerinin satışını gerçekleştirebiliyor. Yine aynı şekilde bölge halkımız da konforlu ve huzurlu bir şekilde alışverişlerini yapabiliyorlar. Ben bu vesileyle Sancak Kapalı Pazar Yerimizin esnafımıza, bölge halkımıza ve Selçuklumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Esnafımıza da hayırlı, bereketli, bol kazançlı satışlar diliyorum.” dedi.

“İlçemizi yeni yatırımlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz”
Pazar alanları dışında Selçuklu’ya değer katacak birçok projeyi hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Pekyatırmacı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bedir Mahallemizde yapımını sürdürdüğümüz Sağlık ve Sosyal Tesisimizin çalışmalarında artık sona geldik, inşallah burayı kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. Yine Selahaddin Eyyubi Mahallemizde yapımına devam ettiğimiz Emekli Lokalimizin de aynı şekilde çalışmalarını kısa bir süre içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Hemşehrilerimizin çok sevdiği ve büyük ilgi gösterdikleri Selçuklu Seyir Tepemiz’de 2. etap çalışmalarımızın bir bölümünü tamamlamıştık, diğer çalışmalarımızı da tamamlayıp vatandaşlarımızı daha geniş bir alanda ağırlamak istiyoruz.  Beyhekim Mahallemize kazandırdığımız Gelişim ve Teknoloji Akademimizin, Kılınçarslan Mahallemize kazandırdığımız Aile Sağlığı merkezimizin, Yazır Mahallemize kazandırdığımız 32 Derslikli okulumuzun ise resmi açılışlarını yakın bir süre içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yine Bosna Hersek Mahallemizde yapımını tamamladığımız, en önemli projelerimizden biri olan Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizi de en kısa süre içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Diğer taraftan birçok yatırımımızın proje ve yapım süreçlerini de ayrıca sürdürüyoruz.
Gönül belediyeciliği ilkesiyle çıktığımız bu yolculukta Selçuklumuza ve Konyamıza hizmet etmeye gece gündüz demeden, yılmadan, yorulmadan, bahanelere sığınmadan devam ediyoruz. Bu konuda her zaman olduğu gibi durmak yok, yola devam diyoruz. Sancak Kapalı Pazar Yerimizin tekrar esnafımıza, bölge halkımıza ve Selçuklumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

Pazarların daha modern bir görünüme kavuşmasından duydukları memnuniyeti ifade eden Konya Pazarcılar Odası Başkanı Murat Petek: “Kapalı pazarlar tüm pazarcılar için bulunmaz bir nimettir. Çünkü yaz ve kış dönemi hava şartları sebebiyle pazar kuramadığımız bazı günlerimiz oluyor. Fakat pazarlar bu şekilde modern bir kapalı alana döndüğü zaman biz senede elli iki hafta varsa hiç fire vermeden tezgahlarımızı açabiliyor, müşterilerimize hizmet edebiliyoruz. Bu bizim için büyük bir nimettir.  Selçuklu Belediye Başkanımız da göreve geldiğinden bu yana yaklaşık on iki, on üç tane pazar yeri değişikliği yapıldı. Bunun altı tanesi kapalı, diğerleri açık olmak üzere daha güzel bir görünüme ve düzene kavuşturuldu. Bu zamana kadar biz pazarcılara değer verdiği için Ahmet Başkanımıza ayrıca çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu
 
“İlçemiz her gün yeni bir yatırıma kavuşuyor”
 
Selçuklu Belediyesi’nin gayretlerine sahada açılış olarak tanıklık ettiklerini ifade eden MHP Selçuklu İlçe Başkanı Kemal Dığrak: “Hafta bitmeden Yazır Kapalı Pazar Yeri’nden sonra Sancak Kapalı Pazar Yeri’nin açılışını yapıyoruz. Selçuklu Belediyemizin ilçemize olan katkıları gün geçtikçe artarak devam ediyor. İlçemize hizmetlerinden,  katkılarından dolayı başta Ahmet Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
 
“İnsanımızın ihtiyaç duyduğu her noktada belediyemizi görmek mümkün”
 
Konya modeli belediyeciliğin insanların her alandaki ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Konya’nın her yerinde görüldüğünün altını çizen AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer: "Sancak Kapalı Pazar Yeri’nin açılışının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Tabii bu hafta az önce de ifade edildi Selçuklu Belediyemizin üçüncü programındayız.  Adeta artık günler, yapmış olduğumuz çalışmalar için yeterli gelmiyor, hafta sonları pazar günleri de açılışları yaparak bu tempoya ayak uydurabiliyoruz. Tabi Konya hizmette çok önemli bir noktada. Selçuklu Belediyemiz gibi, diğer belediyelerimiz de hemen her gün şehrin bir başka bölgesinde bir başka hizmet için ya temel atma ya da açılış gerçekleştiriyor. Az önce Başkanım devam etmekte olan hizmetleri tek tek saydı. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama bu hizmetlerin pek çoğu aslında belediyeciliğin, belediyenin temel hizmet görevleri içerisinde değil, eğitim, sağlık, spor gibi şehrin  ihtiyacı olan aslında ikinci yerlerle ilgili. Yani belediyecilik hizmetlerinin dışındaki alanlar. Ama artık Konya'da özellikle Konya için Konya modeli belediyecilik denen bir tanım var. Ne demek bu? İnsanların. ihtiyacı olan her alanda Konya belediyelerini, Selçuklu Belediyemizi görmeniz mümkün. Hizmet etmek için ne bir sınır tanıyoruz, ne de kendimize bir alan çiziyoruz. İnsanımızın neye ihtiyacı varsa Selçuklu Belediyemizi o alanda görmeniz mümkün. Dolayısıyla burada büyük bir emek var. Her zaman söylüyoruz bu hizmetler kendiliğinden ve kolayca oluvermiyor. Arkasında büyük bir çalışma, büyük bir uyum var. Bu uyum teşkilatlarla,  Cumhur İttifakı'yla kendi içerimizdeki uyumun bir parçası. Bu uyumun en büyük destekçisi de şüphesiz  Konyalı hemşerilerimiz. Onlarla biz güç birliği yaptığımız zaman son yirmi senede olduğu gibi bundan sonra da bu hizmetlere en güzel şekilde devam edeceğiz. Çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz inşallah. Bizler bu hizmetleri aldığımız gücümüzle tekrar geri dönüştürmek için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah da devam edeceğiz.  Ben yapımı, bitirilen Sancak Kapalı Pazar Yeri'nin Sancaklı hemşerilerimize, esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Sancak Kapalı Pazar Yeri açıldı. Sonrasında tüm katılımcılar pazarda gezerek esnaf ve vatandaşlarla hasbihal etti. Başkan Pekyatırmacı ve beraberindekiler pazar esnafından alış veriş yapmayı da ihmal etmedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 2
  • 11
  • 4
  • 1
  • 10
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (5)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MA
    Mehmet Ali Erol
    2 yıl önce

    Niye klzlyonuz niye begenmiyonuz Arkadaşlar niye yaaa bukadar kindas olmayln ne olur

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Lütûf mu?
    2 yıl önce

    Kılıçarslan pazar yerinin de kapatılmasını bekliyoruz. Ayrıca fiyat etiketleri olmasını zabıtalar denetim yaparak sağlasın. Tezgahın önüne iri ve iyilerini, arkasına da küçük ve kötülerini koyan pazarcıları da zabıta denetlesin. Yaklaşık bir yıldır yıkılan müstakil evlerin moloz yığınları duruyor. Park yeri soruna var. İnsanlar yola park ediyor. (Park yeri olsa da yola park edenler oluyor) zabıtalar trafiği de düzenlesin.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • M
    mete
    2 yıl önce

    harika proje

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • K
    Konya
    2 yıl önce

    adam pazar yeri yapıyor ona bile kızıyorsunuz

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (3)
  • S
    Seyit Ahmet Sen
    2 yıl önce

    Kapalı Pazar yerlerinde esnaf bağırmasın her üründe fiyat etiketi bulunsun

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English