Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu'dan anlamlı yatırım! Şehit Polis Memuru Kurşun'un ismi yaşatılacak

Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi’ne kazandırılan Şehit Erkan Kurşun İlkokulu’nun resmi açılışı 21 Eylül Perşembe günü düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek.

Selçuklu’dan anlamlı yatırım! Şehit Polis Memuru Kurşun’un ismi yaşatılacak
Selçuklu Belediyesi eğitim yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Yazır Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve Şehit Erkan Kurşun’un isminin yaşatılacağı ilkokulun açılışı 21 Eylül 2023 Perşembe Günü gerçekleştirilecek. Açılışa Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner’in de katılması bekleniyor.  
Selçuklu’nun en büyük ve en hızlı gelişen mahallerinden biri olan Yazır’a kısa süre içerisinde kazandırılan okul modern görünümü ve donanımıyla bölgenin eğitim ihtiyacına cevap verecek nitelikte.   
 
“1080 öğrenci kapasitesine sahip okul 33 milyon TL’ye mal oldu”
Bodrum, zemin kat, 1. kat ve 2. kattan oluşan okul 7 bin 558 metrekare bina alanı ve 5 bin 794 metrekare bahçe alanına sahip. Belediyeye toplam maliyeti güncel rakamlarla 33.000.000,00 Türk Lirası olan okulda şu an toplam 467 öğrenci eğitim görüyor. Tüm sınıflara öğrenci kaydedildiği takdirde ise bu rakam 120’si anasınıfı öğrencisi, 9060’ı ilkokul öğrencisi olmak üzere 1080 öğrenciye ulaşabiliyor. Derslikleri, atölyeleri, spor salonları ve sahip olduğu diğer fonksiyonlarıyla tam bir eğitim kompleksi niteliğinde olan okulda spor salonu, seminer salonu, fuaye alanı, kütüphane, müdür ve müdür yardımcısı odasının yanı sıra idari büro ve diğer ihtiyaç alanları bulunuyor. 
Başkan Pekyatırmacı,“ Türkiye Yüzyılı’na yeni eserler ile katkı sunuyoruz”
Selçuklu Belediyesi olarak eğitime her fırsatta destek verdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“ Eğitime yapılan yatırımı, yarınlara yapılan yatırım, ülkenin geleceğine yapılan yatırım olarak görüyor, Türkiye Yüzyılı’na yeni eserlerle katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde de bir taraftan yeni temeller atarken, diğer yandan yapımını tamamladığımız eserlerin de açılışını gerçekleştiriyoruz.  Bu bağlamda Yazır Mahallemize kazandırıldığımız ve Şehidimiz Erkan Kurşun’un isminin yaşatılacağı derslikleri, atölyeleri ve diğer donatıları ile bölgesine değer katacak ilkokulumuzun resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Eğitim hayatına kazandıracağımız okulumuzun Konya’mıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Burada eğitim görecek olan tüm çocuklarımıza ve öğretmenlerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.    

Şehit Polis Memuru Erkan Kurşun kimdir?
Şehit Polis Memuru Erkan KURŞUN, 10 Şubat 1976 yılında Karaman'da doğmuştur. İlk, Orta ve Lise eğitiminin ardından 1999 yılında Diyarbakır Polis Okulundan mezun olmuş, aynı yıl Antalya İl Emniyet Müdürlüğünde göreve başlamıştır. Sırasıyla Kocaeli, Mardin, Niğde, Şırnak ve Konya İl Emniyet Müdürlüklerinde görev yapmıştır.
 
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Kadınhanı Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği kadrosunda görev yapmakta iken 16.07.2017 günü saat 16.24 sıralarında Konya Kadınhanı-Ilgın karayolu 1 Km.de trafik kontrol noktasındaki görev esnasında meydana gelen elim bir trafik kazası neticesinde kaza mahallinde şehadet mertebesine ulaşmıştır.Şehit Polis Memuru Erkan Kurşun, Suna Cihan Kurşun ile evli olup 2002 doğumlu olup Alanur isminde bir kız çocuğu babasıdır. (Yunus Köroğlu)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English