Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

​Selçuklu’da ‘Atık Kumbaram’ geri dönüşüm almaya başladı

Selçuklu Belediyesi sıfır atıkla ilgili çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek “Atık Kumbaram” projesini hayata geçirdi. Projede yer alan kumbaralara kağıt-karton, plastik, cam veya metal gibi geri dönüşebilen atıkları getirerek bakiyesini artıran vatandaşlar ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

​Selçuklu’da ‘Atık Kumbaram’ geri dönüşüm almaya başladı
Türkiye’nin sıfır atık belgesine sahip öncü kurumlarından olan Selçuklu Belediyesi sürdürdüğü örnek sıfır atık  çalışmalarına “Atık Kumbaram” projesini hayata geçirerek  bir yenisini daha ekledi. Selçuklu Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve  sıfır atıkla ilgili yeni bir parantez açan projede amaç sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde atıkları kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak ve Selçuklu'da yaşayan vatandaşların ev ekonomisine katkı sağlamak.

“Atık Kumbaram Projesi”ne nasıl katılım sağlanır

18 yaşını dolduran her bireyin kolaylıkla yararlanabileceği “Atık Kumbaram” projesi kumbara noktalarına kağıt-karton, plastik, cam veya metal gibi geri dönüşebilen  atıkların ayrı şeklide getirilip görevliye teslim edilmesiyle başlıyor. Burada doldurulan form sonrasında belediye görevlisi tarafından kayıt işlemi gerçekleştirilip  manyetik özellikli “Atık Kumbaram Kartı” kullanıcıya teslim ediliyor.

Atıklar türüne göre görevli tarafından tartılarak ve atık ücretleri dijital ekran üzerinden Atık Kumbaram kartınıza yükleniyor ve  yüklenen TL bilgisi ayrıca SMS ile iletiliyor. Atık Kumbaram kartında biriken TL'ler  anlaşmalı marketlerde ve üye işlerinde harcanabiliyor.  Projede yer alan anlaşmalı market ve üye iş yerleri   kart üzerinde bulunan QR kodu okutularak veya ,  mobil uygulama üzerinden öğrenilebiliyor.

Atık ücretlendirmeleri ise şu şekilde olacak :

Kağıt-karton: 1,00 TL/Kg,- Plastik: 1,50 TL/Kg, -  Metal: 1,50 TL/Kg,- Cam: 0,20 TL/Kg,- Karışık Ambalaj: 0,40 TL/Kg,

Şimdilik iki noktada hizmet veren  “Atık Kumbaram” projesinin bulunduğu kumbara noktaları ise Bosna Hersek Mahallesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi yanında,diğeri ise Bedir Mahallesi  Kent Plaza AVM civarında muhtarlık ofisi yanında yer alıyor. İlerleyen süreçte kumbara noktalarının sayısı geniş lokasyonlarda olacak şekilde arttırılacak.
 
Başkan Pekyatırmacı: “ Atıklar geri dönüşümle değerleniyor”

Sıfır atıkla alakalı örnek çalışma ve proje faaliyetlerine devam edeceklerine vurgu yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Selçuklu Belediyesi’nin bu konuda üstlendiği misyon ve bu zamana kadar yürüttüğü çalışmalar Türkiye genelinde de örnek teşkil edecek çalışmaları oluşturdu. Sayın Emine Erdoğan Hanım Efendinin önderliğinde başlatılan Sıfır Atık seferberliği kapsamında  Çevre  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’yla birlikte örnek çalışmalar yürütüyoruz. Katı atıkların toplanmasında geri dönüşümle ilgili çalışmalar da eş zamanlı olarak yürütülüyor. Bütün mahallelerimizde, konutlarımızda, iş yerlerimizde geri dönüşümü kağıt, metal, plastik ve diğer dönüştürülebilen ürünleri ayrı topluyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak Türkiye'de bina ile yerleşke temel seviyesinde ve Mahalli İdareler temel seviyesinde ilk Sıfır Atık belgesini alan belediyeyiz. Sıfır Atık projesine Selçuklu Belediyesi olarak desteklerimiz en üst seviyede sürüyor.Sıfır atık çalışmaları ile bu faaliyetleri farklı bir boyuta taşıdık. Bu çerçevede “ Atıklar geri dönüşümle değerleniyor” sloganıyla faaliyetine başladığımız “ Atık Kumbaram” projemizle hemşehrilerimiz ayrı ayrı toplayıp getirdiği kağıt-karton, plastik, cam veya metal gibi geri dönüşebilen  atıkları atık kumbara noktalarından  anlaşmalı iş yeri ve marketlerde nakite çevirerek aile ekonomilerine katkı sağlayacak ve bu sayede kazanan çevre bilinci ve çevremiz olacak. Ben bu projemizin de örneklik teşkil edeceğine inanıyorum ve tüm hemşehrilerimizi çevre gönüllüsü olmaya da davet ediyorum ve bu iş birliğimiz ve bilinçle gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakma hedefine ulaşacağız inşallah” şeklinde konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 21
  • 4
  • 3
  • 4
  • 3
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Mustafa
    2 yıl önce

    10 poşet plastik verecez de 5 tl alacaz ????

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • EA
    Emine akman
    2 yıl önce

    Bu kum buradan SANcak da novada da istiyoruz inşallah

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English