Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu’da 3 bin fidan toprakla buluştu

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Kent Konseyi çatısı altında faaliyet gösteren Çevre ve Sıfır Atık Platformu Sarayköy’de belirlenen alanda 3 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Selçuklu’da 3 bin fidan toprakla buluştu
Selçuklu Belediyesi Çevre ve Sıfır atık çalışmalarını sürdürüyor. Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi çatısı altında faaliyet gösteren Çevre ve Sıfır Atık Platformu üç bin fidanı toprakla buluşturarak çevreye olan duyarlılığını ortaya koydu.

Çevre ve Sıfır Atık Platformu Sarayköy mahallesinde belirlenen alanda üç bin fidanı 2 bin 600 gönüllünün katılımıyla dikti. Takkeli dağın eteğindeki alanda Park ve Bahçeler ekiplerinin hazırladığı alanda Karaçam ve Sedir fidanı ile birlikte badem ve palamut tohumları ekiplerin yardımıyla doğaya kazandırdı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’da adına belirlenen fidanı dikerek can suyu verdi.

Etkinliğe Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın yanı sıra AK Parti Selçuklu ilçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Faruk Ulular, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ile Çevre ve Sıfır Atık Platformu üyeleri katıldı.

“Hedefimiz Takkeli Dağ’ı yeşile bürümek”
Çevre ve Sıfır Atık Platformunun organizasyonunda önemli bir etkinliğe imza attıklarını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bugün Selçuklu ilçemizde Çevre ve Sıfır Atık Platformunun toplam 2 bin 600 gönüllüsü var artık. Bütün gönüllülerimizle birlikte fidan dikim sahamızda Çevre ve Sıfır Atık Platformunun gönüllü ormanında fidan dikim faaliyetlerimizi yerine getiriyoruz. Üç bin tane fidanı toprakla buluşturuyoruz. İlçemizde her gün ağaçlandırma çalışmalarını yürütüyoruz.

En önemli hususlardan bir tanesi çevre, iklim değişikliği ile birlikte çevrenin ve doğanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Bu yüzden burada yeni belirlediğimiz alanda platform üyelerimiz ile birlikte bu faaliyetlerimizi başlatmış olduk. İnşallah bundan sonraki süreçte de Çevre ve Sıfır Atık Platformuna üye olan her gönüllümüz için bir fidanı bu ormanda toprakla buluşturmuş olacağız. Hedefimiz Konya’mızda özellikle Selçuklu ilçemizin hemen batı kısmında yer alan Takkeli Dağ ve civarındaki alanda bütün alanlarımızı ağaçlandırmak ve Konya’mızdan bakıldığında yeşil dışında bir rengin görülmemesini istiyoruz. Bu noktada da çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“Bayram havasında fidan dikim etkinliği yapıyoruz”
Takkeli Dağ’da yeşil dokunun her geçen gün artacağını söyleyen Başkan Pekyatırmacı, “Takkeli Dağ’da geçen yıl önemli bir çalışmaya imza attık. Özellikle yönden dolayı ağaç yetişmeyen bölgelerde ekobox yöntemiyle fidanlarımızı diktik ve bir yılın sonunda gördük ki fidanlarımız burada toprağa alıştı ve yetişmeye başladı.

İnşallah önümüzdeki süreçte her yıl bu şekilde fidanlarımızı toprakla buluşturarak Takkeli Dağ’ın Konya’ya bakan tarafında yeşil dokuyu yıl yıl çoğaltarak oluşturmayı istiyoruz. Bu noktada da çalışmalarımız devam ediyor. Ben buradaki ağaçlandırma faaliyetine katılan bütün gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Bayram havasında bir fidan dikim etkinliği yapıyoruz. Burada 7’den 70’e çocuklarımız gençlerimiz yaşlılarımız herkes fidan dikmeye geldiler. Ayrıca platform yönetimi ve belediye ekiplerimize teşekkür ediyorum. Bu faaliyetleri en güçlü şekilde devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda Başkan Pekyatırmacı platform üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 5
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ey akp belediyesi
    2 yıl önce

    şu saraköyün sol tarafında sille yolu paralelinde ormanlık alan var nerde inşaat harfiyat atığı var oraya dökmüşler ya bu belediye bunları hiç mi görmüyor denetlemiyor harfiyat için belli bir alan geri dönüşüm yeri yokmuki onun harici yerlere atık dökmek nedir.bunları bizmi düşüneceğiz biz koltukta oturmuyoruz.orası bizim sorumluluk alanı değil demesinler sonuçta bu şehirden çıkıyor o harfiyat bir şehir temizse medeniyet vardır ormanları çöpse orada medeniyetten bahsedilemez.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
  • MY
    Mutlu yörük
    2 yıl önce

    Fidanları toprağa atıp geliyorsunuz ondan sonra binlerce ağaç diktik diyorsunuz yıllardır aynı şov.Eger diktiginiz fidanlara baksaydınız bugün takkali dağ ağaçtan görünmez olurdu. Diktiginiz fidanların %10 bile yaşamıyor.

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (0)
  • V
    Vatandaş
    2 yıl önce

    Maalesef AKP iktidarı ağaçlandırmaya hiç ama hiç önem vermedi. Ama sorsanız size ne masallar anlatırlar. AKP her şeye ama herşeye sadece oy olarak baktığı için göstermelik, siyasi şov amaçlı ufak ufak park yapıyor yada mevcut bir parkı kendisi yapmış gibi algılansın diye adını millet bahçesi olarak değiştiriyor. Örneğin Konya Dutlu parkı bu şekilde biranda Dutlu Millet Bahçesi oldu. Böyle çok örneği var. Eğer başka bir parti iktidarda olsaydı Şimdiye Konya yemyeşil olur, çevresindeki çıplak dağlar, teper ağaçlarla, ormanlarla kaplı olurdu. Karadeniz Konya'nın yanında sönük kalırdı. 20 senede hiçbir ağaç dikmeyen AKP bundan sonrada dikeceğini beklemek saflık olur. Konya'nın yemyeşil ormanlarla, ağaçlarla kaplı olmasının tek yolu vardır. AKP'den tez kurtulmak. 1 senelik bir ağaçlandırma seferberliği ile Konya'nın batısındaki dağlara 10 milyon ağaç dikilir. Her bir ağaç, 10 metre kara alanı yemyeşil yapar. 100 milyon ağaç ise 1 milyar metre kare alanı tamamen yeşil örtüye döndürür. Meram'dan, Selçuk Ünivesitesi kampüsüne kadar ve Tatköy derinliğine kadar ağaçlandırılması gereken alan 100 milyon metre karedir. Buraya 10 milyon ağaç yeterlidir. Çam olursa bir çam, 4 metre kare alanı yeşillendireceğinden 25 milyon çam fidanı dikilmesi gerekiyor. 2. yıl ise Afyon yolundan Ankara yoluna kadar aradaki dağların ağaçlandırılması yapılır. Yine 100 milyon metrekaredir. Aynı şekilde badem veya alıç gibi 10 milyon ağaç veya 25 milyon çam fidanı yeterlidir. 3. Yıl Ankara Yolundan Aksaray yoluna kadar Bozdağlarda 250 milyon metre kare alan vardır. 25 milyon ağaç veya 62 milyon çam yeterlidir. Bu şekilde Konya'nın yakın çevresindeki bölgelerin ağaçlandırılması 1. Etap şeklinde 3 yılda tamamlanır. 2. etap ağaçlandırılmalara bu ağaçlandırılmalar tamamlandıktan sonra başlanır. Dikilen ağaç veya fidanlar damlama sulama alt yapısı kurularak veya belediye araçlarıyla, orman genel müdürlüğü, çevre-şehircilik bakanlığı, valilik, kop idaresi, mevka, Sivil toplum kuruluşları, Sanayi ve ticaret odaları, OSB yönetimleri, köy muhtarlıkları veya vakıflar, çiftçi dernekleri, diğer hertürlü dernekler, hayır kuruluşları, diyanet, okullar ve üniversiteler...vs. kendi aralarında yardımlaşarak 7 yıl süre ile sular.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English