Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu Belediyesi Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık (ENTECH) Fuarı’nda

Selçuklu Belediyesi, Türkiye’nin çevre teknolojileri ve sıfır atık alanında gerçekleştirilen tek fuarı olan “Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık Fuarı’na -ENTECH” katıldı. Fuarda Selçuklu Belediyesi’nin standı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Selçuklu Belediyesi Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık (ENTECH) Fuarı’nda
Avrasya’nın en büyük fuarı ENTECH – Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık Fuarı Ankara’da başladı. Türkiye’nin sıfır atık belgesine sahip ilk belediyesi olan Selçuklu Belediyesi sürdürdüğü örnek çalışmaları fuarda ziyaretçilere anlatılıyor.  

(ENTECH) Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık Fuarı’nda stant açtıklarını ve fuar boyunca Selçuklu Belediyesi’nin sıfır atık ile geri dönüşüm alanında yürüttüğü çalışmaları anlattıklarını dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,  Selçuklu ’da bu alanda örnek çalışmaların hayata geçirildiğini söyledi.

“Kompost üretimiyle atıkları gübreye dönüştürüyoruz”
Selçuklu Belediyesi’nin sıfır atığa olan bilincin artması noktasında bu konudaki çalışmalarını ulusal çapta da duyurmak için fuarda yerini aldığını ifade eden Selçuklu Belediyesi Ahmet Pekyatırmacı: “Türkiye’nin sıfır atık belgesine sahip öncü kurumlarından bir tanesiyiz ve sürdürdüğümüz örnek çalışmaları her platformda anlatmaya devam ediyoruz.  Bu konuda yapmış olduğumuz faaliyetlerin bir tanesi olan kompost üretiminde önemli bir mesafe kat ettik.  Park Bahçeler Müdürlüğümüzün parklarda topladığı bitki atıkları ile sebze halinde ve pazar yerlerinde toplanan sebze ve meyve atıklarını belediyemiz tarafından oluşturulan kompost merkezlerinde gübreye dönüştürüyoruz. Yaptığımız faaliyet ile bu konuda önemli bir işe öncülük ediyoruz. Bu noktada sürdürülebilir bir çevre adına üzerimize ne görev düşüyorsa bu konuda hangi katkıların verilmesi gerekiyorsa vermeye hazırız. 

“GES ile binlerce ağacı kurtardık”
Güneş enerjisini verimli kullanma adına yürütülen GES projesinin önemine de değinen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ Güneş Enerjisi Santralleri (GES) hamlelerimiz ile tasarruf etmeye devam ediyoruz. Hizmet binamızın çatısına ve Kelebekler Vadisi parkında yaptığımız GES panelleri ile hem tasarruf sağlıyor hem de doğayı koruyoruz. Böylece elektrik üretiminin   yanı sıra karbon salınımını engellerken ,binlerce ağacın doğada kalmasını sağladık.” dedi. 

“Sıfır Atıkta öncüyüz”
Katı atıkların toplanmasında geri dönüşümle ilgili çalışmalar da eş zamanlı olarak yürüttüklerinin altını çizen Başkan Pekyatırmacı: “Bütün mahallelerimizde, konutlarımızda, iş yerlerimizde geri dönüşümü kağıt, metal, plastik ve diğer dönüştürülebilen ürünleri ayrı topluyoruz. Sıfır atık çalışmaları ile bu faaliyetleri farklı bir boyuta taşıdık. Bu çerçevede “ Atıklar geri dönüşümle değerleniyor” sloganıyla faaliyetine başladığımız “ Atık Kumbaram” projemizle hemşehrilerimiz ayrı ayrı toplayıp getirdiği kağıt-karton, plastik, cam veya metal gibi geri dönüşebilen  atıkları atık kumbara noktalarından  anlaşmalı iş yeri ve marketlerde nakite çevirerek aile ekonomilerine katkı sağlayacak ve bu sayede kazanan çevre bilinci ve çevremiz olacak.” Şeklinde konuştu. 
Selçuklu ENTECH,  26 Kasım 2022 tarihine kadar Congresium- ATO Kongre ve Sergi Sarayı'nda ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English