Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu Belediyesi'nden Moritanya'ya yardım eli uzandı

Selçuklu Belediyesi, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile Moritanya'nın Arafat Belediyesi’ne eğitim, sağlık ve spor alanlarında yardım gerçekleştirdi.

Selçuklu Belediyesi’nden Moritanya’ya yardım eli uzandı
Selçuklu Belediyesi, kardeş şehirlerinden biri olan Moritanya'nın Arafat Belediyesine TİKA işbirliği ile yardım eli uzattı. Dünya üzerindeki mazlumlara yardım eli uzatan Selçuklu Belediyesi, Arafat Belediyesine eğitim, sağlık ve spor alanında yardım yaptı.
Arafat’ta düzenlenen yardım programı ile Selçuklu Belediyesi tarafından 30 bin Avro tutarındaki yardımlar TİKA’nın da koordinesinde ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırıldı. Yardımların içeriğinde 1000 adet okul çantası, 1000 adet kırtasiye seti, 20 adet tansiyon ölçme aleti, 10 adet tıbbi atık çöp kovası, 9 adet mini buzdolabı, 20 adet tıbbi önlük, 20 adet dijital ateş ölçer termometre, 100 adet futbol topu, 30 adet aküsüz katlanır engelli arabası, 50 adet metal koltuk değneği yer alıyor. 
Programa Moritanya Büyükelçisi Akif Menevşe, Arafat Belediye Başkanı Hasan Ould Muhammed ve ihtiyaç sahibi aileler katıldı. 
Arafat Belediye Başkanı Hasan Ould Muhammed;“ Yapılan bu yardımlar ihtiyaca cevap verecek”
Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve kardeş Selçuklu Belediyesi’ne sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür eden Arafat Belediye Başkanı Hasan Ould Muhammed; “Yapılan bu yardımlardan kısıtlı gelire sahip birçok öğrenci, bazı sağlık merkezleri, spor kulüpleri ve çok sayıda engelli yararlanacak. Arafat Belediyesi’nde görev yapan yetkilileri yardımdan yararlanacakları şeffaf ve adil bir şekilde seçmeleri için görevlendirdik. Yapılan bu anlamlı destek halklarımız ve belediyelerimiz arasındaki ilişkilerin artmasına da önemli katkı sağlayacaktır” dedi.
Moritanya Büyükelçisi Akif Menevşe,“Yapılan yardımlardan gurur duyduk” 
Yapılan yardımlar dolayısıyla Selçuklu Belediyesi ve TİKA'ya teşekkür eden Moritanya Büyükelçisi Akif Menevşe de yaptığı konuşmada,“ Gerçekten gurur duyduk. Bu güzel çalışmadan dolayı Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’yı, belediye çalışanlarını ve Selçuklu sakinlerini yürekten tebrik ediyorum. Bu faaliyetler büyük bir sevince vesile oldu. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 
Başkan Pekyatırmacı,“ Kardeş şehrimiz Arafat’ın her zaman yanındayız”  
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da yardım faaliyetleri dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Kardeş belediyemiz Moritanya ile ilişkilerimizin geliştirilebilmesi için üzerimize düşen ne görev varsa onu yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda TİKA’mızın koordinasyonunda Moritanya Büyükelçimizin de katkıları ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sağlık, eğitim ve spor alanında ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini ulaştırdık. Selçuklu Belediyesi’nin desteği her zaman kardeş şehrimiz Arafat’ın yanında olmaya devam edecek” dedi.
Selçuklu Belediyesi ile Moritanya’nın Arafat Belediyesi arasındaki kardeş belediye ilişkileri 2014 yılında imzalanan kardeş şehir protokolü ile sürdürülüyor. Protokol kapsamında iki şehir arasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 2
  • 9
  • 1
  • 0
  • 7
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    MST
    2 yıl önce

    belediyenin bu yaptığı yardımı desteklemiyorum , selçukluda ihtiyaç sahibi o kadar aile varken adını bilmediğimiz duymadığımız bir yere yardım edilmesi hoş değil. bir selçuklu bireyi olarak DESTEKLEMİYORUM

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English