Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu Belediyesi Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası ile bir ilke daha imza attı

Selçuklu Belediyesi’nin enerji yatırımları meyvelerini vermeye devam ediyor. Belediye bu çalışmaları vesilesiyle Konya’da TS EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazanan ilk kamu kurumu oldu.

Selçuklu Belediyesi Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası ile bir ilke daha imza attı
Ülkemizde yenilenebilir enerji potansiyelini harekete geçirme noktasında önemli adımlar atılırken Selçuklu Belediyesi de temiz enerji adımlarının başarılı örneklerini hayata geçirmeye devam ediyor. Kuruluş stratejisinde 9 maddeden oluşan Enerji Politikasını yayınlayan Selçuklu Belediyesi bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda ana hizmet binası ve Kelebekler Vadisi Parkı’na kurulan güneş enerjisi yatırımlarıyla binlerce ağacın korunmasını sağlanırken tonlarca karbon salınımının da önüne geçiliyor. Yaptığı yatırımların meyvesini de almaya başlayan Selçuklu Belediyesi, kurduğu sistemle belediye binasının yüzde 15 enerji ihtiyacını karşılarken belirtilen yükümlülükleri yerine getirerek TSE tarafından yapılan tetkikler sonucunda Konya’da TS EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazanan ilk kamu kurumu olmayı da başardı.  

Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik toplam inşaat alanı 10.000 m2 veya yıllık enerji tüketimi 250 TEP (Ton Eşdeğer Petrol) ve üzeri olan kamu kesimi binaları için en geç 2023 yılı sonuna kadar TS EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgelendirmesi zorunluluğu getiriyor. Enerji Yönetim Sistemi ile, enerji kaynaklarının verimli kullanılması, enerji giderlerinin düşürülmesi ve çevreye duyarlılığı teşvik eden süreç ve sistemlerin oluşturulmasını ve sürdürülebilirliğini sağlanıyor. 
“Enerji konusunda yapmış olduğumuz çalışmaların meyvelerini alıyoruz”
Selçuklu Belediyesi’nin TS EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazanmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Günümüzde iklim değişikliği ve küresel ısınma gibi etkenler enerji maliyetlerini artırırken, enerji verimliğini artıracak projelerin önemi giderek artıyor. Selçuklu Belediyesi olarak enerji tasarrufu ve enerji verimliliği konularına büyük önem veriyoruz. Bu noktada başvuru yaptığımız ve koşullarını sağlayıp almaya hak kazandığımız TS EN 50001 belgesi büyük önem arz ediyor. Selçuklu Belediyesi olarak bu belgeyi Konya’da ilk defa alan kamu kurumu olmak büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Bu  kapsamda ilk olarak belediye hizmet binamızın çatısına kurduğumuz güneş enerji sistemleriyle belediye binamızın enerji ihtiyacının % 15'ini buradan, yenilenebilir enerji kaynağından karşılamaya başladık. Daha sonra çalışmalarımızın ikinci etabını Kelebekler Vadisi Parkı ile tamamladık. İnşallah  üçüncü etapta da Bağrıkurt Mahallemizdeki güneş enerjisi sistemini devreye alacağız. Hedefimiz belediyemizin bütün tesislerinin elektrik enerjisi ihtiyacını artık yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi sistemiyle üretmek. Bu vesile ile bu değerli belgenin alınmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 
Görüntülüdür. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 2
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • P
    polat
    2 yıl önce

    güzel bir organizasyon

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English