Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Üniversitesinde ‘Mesele Kariyer Konferansı’ yapıldı

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kariyer Eğitim ve Destek Merkezi ortaklığıyla “Mesele Kariyer Konferansı” gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesinde ‘Mesele Kariyer Konferansı’ yapıldı

SÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Dekan Prof. Dr. Mehmet Göküş, Aday Kaymakam Tarık Yerlikaya, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Salim Can Kilci,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Göküş, kariyer yolculuğunda öğrencilere faydalı olabilecek etkinliklere düzenlemeye önem verdiklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.


Etkinliklerin düzenlenmesinde talepleri dikkate aldıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Salim Can Kilci, organizasyonlarda gönüllü desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyerek katılım sağlayanlara teşekkür etti.


Kariyer Destek Eğitim Merkezi Moderatörü Enes Öcal sunumuyla gerçekleşen Mesele Kariyer Konferansı’na Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ve Aday Kaymakam Tarık Yerlikaya konuşmacı olarak katıldı.


Konferansta bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, öğrencilere kaymakamlık mesleğine dair bilgi verdi.


Meram Kaymakamı Yılmaz, “Kaymakamlık, kamuda çalışacaksanız nitelikli meslektir. Önü açıktır, gelecek vaat eder. Liderlik vasfınız varsa, memlekete her alanda hizmet etmek istiyorsanız, sosyal bir kişiliğiniz varsa, enerjinizi yeterli görüyorsanız bu alan sizinle ilgilidir. Türkiye’nin her yerini mesleğiniz sayesinde gezebilirsiniz. Aynı zamanda Yurt dışında da eğitim programları kapsamında farklı yerleri görme ve tanıma imkanınız oluyor. Enerjinizi dolu dolu harcayabileceğiniz hareketli bir meslek, kolaylık ve zorlukları da var.” dedi.


Kaymakamlık mesleğinde devletin verdiği tüm yetkileri mütevazı bir şekilde kullanmak gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “İlerde karşınıza çıkacak lekelerden kendinizi korumanız, nefsinize hakim olmanız gerekiyor. Sabıkanıza işlenmemesi gereken konulardan uzak durmanız gerekir. Bu meslekte en önemli özellik temiz kalabilmektir. İnsanın devlet ve ticaret hayatında dürüstlük ölümü pahasına önemlidir. Bunların yanında samimiyet ve gayret de çok büyük önem taşır. Bir kaymakamın sorumlu olduğu bölgeyi ziyaret etmesi, esnafla, vatandaşlarla ve muhtarlarla bir araya gelmesi, onları dinlemesi, gördüğü noksanlıkları tespit ettikten sonra ilgili kurumlara bildirmesi gerekir.” diye konuştu.

Gayret ve disiplinli çalışmayla kaymakamlık sınavının kazanılabileceğini söyleyen Kaymakam Yılmaz, mülakat sürecinde öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Mülakata girerken öncelikle kendinize güveneceksiniz, sade ve temiz giyinmelisiniz. Ciddiyetinizi yansıtmanız gerekiyor. Duruş pozisyonlarıyla ilgili bilgilendirici videolar izleyebilirsiniz. Yazılı sınavdan sonra mülakat olduğundan genel anlamda bu aşamada bilgi ölçülmez.”


 Sınav sürecinden söz eden Aday Kaymakam Tarık Yerlikaya, “Sınavda toplamda 7 dersten soru soruluyor. Son sınavda 140 soru çıktı. Sınavda belirleyici unsur insan hakları ve iktisat dersleri oluyor. Sizlere tavsiyem; bu derslere yönelmeniz, çünkü bu alandaki sorular zorlayıcı olabiliyor. Çalışma temponuzu iyi ayarlamanız gerekiyor. Günlük en azından 7-8 saati ders çalışmaya ayırmalısınız. Mülakatta ise öz güvenli olmanız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Program hediye takdiminin ardından sona erdi. (Yunus Köroğlu)

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English