Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Üniversitesinde 15 Temmuz’un olumsuz etkileri anlatıldı

Selçuk Üniversitesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çevrim içi olarak panel, söyleşi ve konferansın yer aldığı bir dizi etkinlik düzenlendi.

Selçuk Üniversitesinde 15 Temmuz’un olumsuz etkileri anlatıldı
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Erdal Arslan, İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haldun Soydal’ın moderatörlüğünde “15 Temmuz Darbe Girişiminin Türkiye Ekonomisi Üzerine Etkileri” konulu değerlendirmede bulundu. Arslan, darbe girişiminin vatan, millet sevgisiyle aşılan bir süreç olduğunu ifade ederek akademik çerçevede ekonomiye etkisi konusunda yapılan çalışmaların tamamında olumsuz sonuçların gözler önüne serildiğini anlattı.

“FETÖ SADECE TÜRKİYE DEĞİL, TÜRK DÜNYASI İÇİN DE TEHDİT UNSURU”
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Vakur Sümer, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Şaban Halis Çalış’ın moderatörlüğünde “15 Temmuz ve Türk Dünyası” konulu açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz’u Türk milletinin devletine sahip çıktığı, dik duruşun sergilendiği gün olarak niteleyen Sümer; Türkiye’nin, darbe girişiminin ardından Türk dünyasıyla iletişimin üst seviyeye çıktığını kaydetti. Sümer, FETÖ’nün sadece Türkiye’yi değil, Türk devletlerini de tehdit eden bir unsur olduğunu bildirdi.

“BİZİM BAŞKA ÜLKEMİZ YOK”
Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından “15 Temmuz Gazisinin Anlatımıyla O Gece” isimli etkinlik gerçekleştirildi. Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Münevver Çiçekdağı’nın moderatörlüğünde düzenlenen etkinlikte 15 Temmuz Gazisi, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özen, darbe girişimi gecesinde İstanbul’da yaşadıklarını anlattı. Darbe girişiminin olduğu gece ayağından yaralandığını, o gece millet olarak Çanakkale ruhuna yakın bir duyguyla darbe girişimine karşı koymaya gayret ettiklerini aktaran Özen, “Devlet geleneği olan bir milletiz, yaşadığımız ülkeye eksiğiyle fazlasıyla sahip çıkmamız gerekiyor. Bizim başka ülkemiz yok.” dedi.

“15 TEMMUZ BİRÇOK SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLEDİ”
Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “15 Temmuz’un İş Dünyasına Etkileri” konulu panel düzenlendi. Çevrim içi olarak Prof. Dr. Muammer Zerenler’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Gökhan Akandere, Doç. Dr. Abdurrahman Gümrah ve Turizm Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Fatih Varol, 15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında iş dünyasında yaşanan etkileri analizler eşliğinde değerlendirdi. Darbelerin ülkelerde sosyal ve ekonomik buhranlara neden olduğunun belirtildiği sempozyumda 15 Temmuz’un büyüme oranı ve milli gelir üzerindeki etkileri, istihdam, esnaf ve sanatkarlar ile dış ticaret üzerindeki etkileri ele alındı. Sempozyumda ayrıca Borsa İstanbul, döviz kuru ve turizm sektörü de değerlendirildi.

Etkinlikler kapsamında Yabancı Diller Yüksekokulunca Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “15 Temmuz Belgeseli” çevrim içi programla katılımcılarla buluşturuldu. Belgesel ile demokrasi zaferine vurgu yapıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English