Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Üniversitesi, uluslararası kongrelere ev sahipliği yapıyor

Uluslararası İklim Değişikliğinin Sağlık, Yaşam, Mühendislik ve Sosyal Bilimler Üzerindeki Etkileri Kongresi (ICLIC 2022) ile Uluslararası Mühendislik ve Tarım Bilimleri Kongresi (ENAG 2022), Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Yurt içi ve yurt dışından bilim insanlarının katıldığı ve 30 Eylül’de sona erecek kongrelerde iklim değişikliği ile tarım bilimleri üzerine oturumlar, teknik konferanslar ve sözlü sunumlar gerçekleştirilecek.

Selçuk Üniversitesi, uluslararası kongrelere ev sahipliği yapıyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Selçuk Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, Meram Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, MÜSİAD Konya Şubesi ile farklı kuruluşların katkı ve destekleriyle Sultan Alparslan Kültür Merkezinde yapılan kongrelerin açılış programına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Behiç Coşkun, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Özkan Sivritepe, Pakistan Multan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asif Ali, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Kongre Başkanı, Selçuk Üniversitesi Tarım ve İklim Değişiklikleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş, programın açılışında yaptığı konuşmada iklim değişikliği krizinin tüm bilim dalları ve sektörlerle ele alınması gereken bir konu haline geldiğini söyledi. Bu açıdan sağlık, fen, mühendislik ve sosyal bilim dallarını bir araya getiren multidisipliner bir program düzenlediklerini ifade eden Baştaş, “Kongremizle farklı disiplinleri ve sektörleri bir araya getirerek mevcut bilimsel çalışmaları ve sektörlerin karşılaştığı ve ileride karşılaşılacak sorunları belirlemeyi amaçladık. Aynı zamanda ileriye yönelik yapılacak çalışma, proje ve ortaya çıkacak somut ürünler için de temellerin atılmasını hedefledik.” dedi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı ise Konya'nın 2042 yılında karbon nötr bir şehir olması için başlattıkları çalışma hakkında açıklamada bulundu. Projeyi 5 aşamalı bir plan olarak belirlediklerini belirten Kağnıcı, “Bu modelde akademik dünyaya, iş dünyasına ve siyasi desteğe çok ciddi anlamada ihtiyacımız var. Bu hepimizin ancak bir araya gelerek başarabileceğimiz hassas bir konu. Büyük bir tehlike geliyor ve biz bunu yavaş yavaş fark ediyoruz.” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat da iklim değişikliğinin Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 21. yüzyılda küresel sağlığı en büyük tehdit eden konu olduğunu bildirdi. Teknoloji ve mühendislik alanında özellikle son 20 yılda kaydedilen ilerlemelerle güneş, rüzgar, dalga gibi enerji kaynaklarının verimli şekilde kullanımının arttığını kaydeden Prof. Dr. Polat, “Elektrikli ve hibrit araçlar sadece yarışmalarda gördüğümüz ilgi çekici teknoloji objeleri olmanın ötesine geçerek ticarileşti ve bugün artık yollarda karşımıza çıkmakta. Siyaset sahasına baktığımızda çevre ve iklim, bugün dünyanın hemen her yerinde siyasi tartışmalarda yer alır hale geldi. Pek çok ülkede çevreyi ve iklim politikalarını önceleyen partiler kuruldu ve bunlar özellikle Avrupa’da ciddi bir destekçi kitlesine de sahip oldular.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Polat, Selçuk Üniversitesi olarak çevreye duyarlı bir yaklaşım sergilediklerini ifade ederek yenilenebilir enerji kaynakları üzerine çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktardı. Bu bağlamda güneş enerjisi sistemleri ve atıksu arıtma tesisleri özelinde belirli bir aşamaya geldiklerini sözlerine ekledi.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız programa video konferansla katılarak katılımcılara başarı diledi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English