Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, Ürdün’de Arapça Dil Eğitim Programı’na katıldı

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileri; Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Selçuk İslami İlimler Derneği ve hayırseverlerin desteğiyle Ürdün’de organize edilen “Arapça Dil Eğitim Programı”na katıldı.

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, Ürdün’de Arapça Dil Eğitim Programı’na katıldı
Öğrenciler; Arapçayı merkezinde, toplumunda, coğrafyasında öğrenme imkanı buldu.
Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden 14 öğrenci, Ürdün’ün başkenti Amman’da “el-Mu’cem” adlı dil merkezinde Arapça Dil Eğitim Programı’na katılarak Arapçalarını geliştirme fırsatı buldu.

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, dil kursunun başarıyla sonuçlandığını söyledi. Öğrencilerin bu kurs ile hem Arapçanın konuşulduğu bir ülkede pratik yapma şansı elde ettiğini hem de Arap kültürünü yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Altıntaş, kurs programlarının ilerleyen yıllarda da devam etmesini dilediklerini belirtti.

Arapça imtihanında başarılı olan öğrencilerin 5 Ağustos’ta gittiğini, 12 Eylül’de döndüğünü ifade eden Prof. Dr. Altıntaş, “Maarif Vakfı yurdunda konaklayan öğrenciler, Arapçayı konuşma, yazma ve dinleme gibi süreçlerden geçtiler. Hem kurslara devam ettiler hem de İslam tarihi açısından çok önemli olan mekanları gezdiler. Ürdün Müzesi, Salt şehri ve Salt Türk Şehitliği, Hicaz Demir Yolu Amman İstasyonu, Ölü Deniz, Mute Savaşı’nın yapıldığı alanlar, sahabe kabirleri gibi yerleri ziyaret ettiler.” dedi.

İslami İlimleri Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Uçar da “Öğrencilerimiz haftada 25 saatten oluşan eğitim sürecine tabi tutuldu. Öğrencilerimiz ders dışında Ürdün’deki farklı şehirleri gezme fırsatı buldu. Dili merkezinde, toplumunda, coğrafyasında öğrenmeye çalıştılar. Çok istifade edilen bir gezi oldu.” diye konuştu.

Kursa katılan öğrencilerden Abburrakip Orhan ise “Amman’da yaklaşık 40 gün Arapça eğitimi aldık. Derslerden sonra tarihi ve kültürel yerleri gezme imkanı bulduk. Ürdün halkıyla iletişim kurarak Arapçamızı geliştirmeye çalıştık. Emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy olmak üzere Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ve İslami İlimleri Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Uçar’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 3
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English