Irak'ın kuzeyinde harekat bölgesinde PKK’lı teröristlerin taciz atışında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil'in (30) cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Dingil'in cenazesi, Osmaniye merkeze bağlı Çona köyüne getirildi. Dingil’in cenazesi, önce helallik alınması için babaevine götürüldü.

Bu sırada oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu gören annesi Nadiye ve babası Mehmet Dingil ile kardeşleri Nuri ve Zeliha Dingil, gözyaşı döktü.

Alınan helalliğin ardından şehit için köy mezarlığında tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, Vali Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, milletvekilleri Derya Yanık, Seydi Gülsoy, Asu Kaya, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindin namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından, Kadir Dingil'in cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.
Kaynak: DHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun bu yiğit ülkücü lakin kendisini ülkücülerin lideri olarak tanıtanlar kimleler ortak
Yorum Yap
TOKİ'nin ilk kura çekim tarihi belli oldu!
Konya'nın bu belediyesinden 2025'te eğitime güçlü yatırım!
Karatay’da gençlere ilham veren buluşma
Yeni haftada hava nasıl olacak?
TBMM'de yeni haftada bütçe maratonu devam edecek
Kasımda 502 firmaya dahilde işleme izin belgesi verildi
Türbedarlık geleneği "tuz" ikramıyla devam ediyor
MEB taşra teşkilatına yönelik görevde yükselme sınavı başvuru süresi uzatıldı
Yeni asgari ücret için takvim işliyor
Konya'da kız kaçırma iddiası kanlı bitti!
Parka gitmek için evden ayrılan çocuk her yerde aranıyor
Bakan Fidan: Gazze'de sürekli ihlal edilen bir ateşkesle karşı karşıyayız