Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Sandık numaranız değişti" mesajına dikkat!

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimleri fırsat bilen dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı. "Oy kullanacağınız sandık değişti" mesajıyla telefonlara link gönderen dolandırıcılar, linke tıklanması halinde kullanıcıların bilgilerini ele geçiriyor.

“Sandık numaranız değişti“ mesajına dikkat!

Dolandırıcılar; internet kullanıcılarının parola, kredi kartı ve banka hesapları gibi kişisel bilgilere ulaşabilmek için çeşitli yollara başvuruyor. '

Kurum, kuruluş ya da kişilerin bilgileri, internet siteleri taklit ediliyor

Oltalama' da internetin ilk yıllarından beri varlığını koruyan ve günümüzde hala yaygın olarak kullanılan bu dolandırıcılık yöntemlerinden biri. Oltalama yapılırken, kurum, kuruluş ya da kişilerin bilgileri, internet siteleri taklit edilerek; güncel, acil, önemli ya da olumsuz duyguları uyandıran ifadelerin yer aldığı kısa mesajlar ve e-postlar kullanılıyor. 

Seçim arefesinde dolandırıcılık

Dolandırıcıların, dikkat çekebilmek adına, 31 Mart 2024'te gerçekeleşecek yerel seçimleri konu edindiği tespit edildi. Mesajın inandırıcı olmasın için de, verdikleri internet sayfası linkinin "www.ysksandik2024.com" şeklinde ayarlandığı belirlendi. Verilen internet sayfası linki, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi internet sayfalarıyla ilişkinlendirilemedi. 

YSK seçmenleri uyardı

YSK ise resmi internet sitesinden yaptığı paylaşımda, kullanıcıların bir mağduriyet yaşaması adına yazılı  uyarıda bulundu. Uyarıda, "Sizleri telefonla arayarak kendini Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı personeli olarak tanıtan kişilerle bilgilerinizi asla paylaşmayınız. 'Oy kullanacağınız sandık değişti.' şeklinde gelen e-posta ve mesajlara asla itibar etmeyiniz!" ifadelerine yer verildi. Seçmenler oy kullanacakları sandık bilgisine mahalle muhtarlıklardan alacakları seçmen bilgi kağıtları, https://secmen.ysk.gov.tr/ adresi, YSK'nın "Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması", YSK çağrı merkezi veya e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulayabilir, seçmen bilgi kayıtlarının dökümünü alabilir. 

Kullanıcıların bilinçli olması pek çok saldırının önüne geçebilir. Gelen e-postaların kimden geldiğine dikkat etmek, e-posta yazım diline dikkat etmek, şüpheli e-postaların url'lerine tıklamamak, kişisel  bilgilerin talep edildiği e-postalara yanıt vermemek gibi küçük adımlar bile bireyleri oltalama yönteminden koruyacaktır." 


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English