Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Konya’da su kaynaklarının verimli kullanılması gerekiyor

Konya’da konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geniş tarım arazilerine sahip Konya Kapalı Havzası maalesef ülkemizin en az yağış alan bölgesi. Konya Ovası Projesi’ne çarpan etkisi oluşturacak yeni teknolojileri çiftçilerimizle buluşturmak şehrimizde tarım altyapımız için hayati öneme sahip. Bu nedenle ilimizde su kaynaklarının verimli kullanılması gerekiyor” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Konya’da su kaynaklarının verimli kullanılması gerekiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Konya’da KOP Bölge Kalkınma İdaresi Protokol İmza Töreni'nde konuştu.  Bakan Kacır, protokolle bu yıl toplam bütçesi 128 milyon lira olan 22 projeyi hayata geçireceklerini belirterek, tarımın başkenti Konya’da modern sulama tesislerinden hayvancılığa, seracılığa kadar Konya’yı ihya edecek projelerin altına imzamızı atacaklarını ifade etti.

“İRFAN ŞEHRİ KONYA’YA AŞKLA HİZMET ETMEYE GAYRET ETTİK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yürüttükleri büyüme ve kalkınma yolculuğunda Konya’nın kendileri için müstesna bir yere sahip olduğunu kaydeden Bakan Kacır, “Vefanın en güzel örneğini her zaman Konya’da gördük. Bizler de her daim ilim, irfan şehri Konya’ya gece gündüz demeden aşkla hizmet etmeye gayret ettik. Yatırım teşvikleriyle, sanayi alanlarıyla, KOBİ’lerimize sağladığımız imkanlarla, bölgesel kalkınma projelerimizle Konya’ya değer katan yatırımları bir bir hayata geçirdik. Verdiğimiz destekler ve sağladığımız teşviklerle şehrimizin sürdürülebilir büyümesine ve gelişmesine katkı sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu. 

“KONYA’DA SU KAYNAKLARININ VERİMLİ KULLANILMASI GEREKİYOR”
Mevlana Kalkınma Ajansı ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen projelerle Konya’nın tarihi ve doğal güzelliklerini korumanın yanında zengin kültürel mirasını ekonomik değere dönüştürdüklerini paylaşan Bakan Kacır şöyle konuştu: “Gıda üretim merkezlerinden Konya’mızın her karış toprağını daha verimli kullanmamızı sağlayacak projeleri hayata geçiriyoruz. Mevlana Kalkınma Ajansımızla şehrimizde bugüne dek 1.210 projeye 2.2 milyar lira destek olduk. 1.750’den fazla vatandaşımızın istihdamına öncülük ettik. KOP Bölge Kalkınma İdaremizle de sulama, bitkisel üretim, hayvancılık, kültür, turizm, enerji ve imalat sektörlerinde 832 projeye 6.2 milyar lira kaynak sağladık Geniş tarım arazilerine sahip Konya Kapalı Havzası maalesef ülkemizin en az yağış alan bölgesi. Konya Ovası Projesi’ne çarpan etkisi oluşturacak yeni teknolojileri çiftçilerimizle buluşturmak şehrimizde tarım altyapımız için hayati öneme sahip. Bu nedenle ilimizde su kaynaklarının verimli kullanılması gerekiyor.”  


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 6
  • 4
  • 0
  • 4
  • 3
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English