Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sanat Akademisi öğrencilerinden tiyatro gösterisi

Selçuklu Sanat Akademisi’nde tiyatro eğitimi alan öğrenciler gala ile birlikte 3 gün boyunca “Paldır Güldür Şov” isimli çocuk oyununu sahneledi. Oyunu izleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Sanat Akademisi’nde çok güzel işler yapıyoruz” dedi.

Sanat Akademisi öğrencilerinden tiyatro gösterisi
Selçuklu’da sanatın ve kültürün yeni adresi olan  Selçuklu Sanat Akademisi’nde eğitimler meyvelerini birer birer vermeye başladı. Selçuklu Sanat Akademisi’nde  “Paldır Güldür Şov” isimli çocuk oyununu sahneleyen öğrenciler başta Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı olmak üzere izleyicilerden büyük beğeni topladı.  Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın da keyifle izlediği oyuna tiyatro eğitimi alan çocukların velileri de eşlik etti. 
“Biz Sanat Akademisi’nde çok güzel işler yapıyoruz”
Selçuklu Sanat Akademisi’nde çok güzel işlere imza attıklarına vurgu yapan  Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ Biz inanıyoruz ki toplumumuz sanatla,kültürle,sporla gelişecek. Aslında bizim ana damarlarımız bu sanat,kültür ve spor. Şimdi çocuklarımız bize gösterdiler ki onlara imkan verdiğimiz zaman onların yapamayacakları hiçbir şey yok.  Burada adeta hepsi profesyonel bir tiyatro sanatçısıydı ben otururken şunu düşündüm biz bu ekiple herhalde onlarca televizyon programını gerçekleştirebiliriz. Çünkü o kadar yetenekliler ki, oynadıkları oyuna kendilerini o kadar adapte etmişler ki hepsi muhteşemdi ben bütün çocuklarımızı tebrik ediyorum. çocuklarımızın hepsi bizim için değerli hepsinin ayrı bir yeteneği var yeter ki onlara fırsat verelim. Çok da güzel anlattılar ne yapmamız gerektiğini. Biz onları he kıyaslıyoruz başka çocuklarla. Aslında onların sadece kendileri olmalarına fırsat verdiğimiz zaman dünyanın en yetenekli çocukları, kızları ve erkekleri. Onun için ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve özellikle ailelerine de teşekkür ediyorum çocuklarını bize güvenip  emanet ettikleri için, bizimle burada birlikte oldukları için. Burada görev alan çok değerli hocalarımıza, bütün Sanat Akademisi ekibine hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum burada çok büyük bir emek var. İnşallah bunun devamı gelecek bu bir başlangıç. Çocuklarımız çok güzel bir başlangıç yaptılar burada bundan sonra da ben arzu ediyorum ki bu ekip kendisini daha da geliştirerek oyun sayısını belki artırarak çok büyük işlere imza atılacağına inanıyorum. Ben tekrar bütün ailelerimize,misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum çocuklarımızın hepsinin gözlerinden öpüyorum” dedi. 
 “Çocuklarımızı keyifle izledik”
Selçuklu Sanat Akademisi drama eğitmeni Melike Çavuşlar da; “Çok heyecanlıydık. Heyecan olmazsa bizim işimiz olmuyor. Bu akşam üçüncü ve son akşamımızdı. Paldır Güldür Show'du bizimkisi. Sanat Akademisi'nin yüz yirmi beş çocuğun içerisinden seçilen, yirmi dört öğrencimizle bu geceyi sergiledik. Çok da güzel oldu  keyif aldık. Skeçleri vardı, her biri birer böyle profesyonel oyuncu gibi onu sergilediler.  Birkaç aydır çalışıyoruz, yaz tatillerini bize feda ettiler ama seve seve geldiler. Ailelerimize bu konuda çok destek oldukları için teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun  kolaylıklar diliyorum. Bu iş sevmeden yapılmaz. Çocukların olduğu her yerde biz varız. Onlarla bir yola çıktık umarım devamı da bu şekilde gelir.” şeklinde konuştu.
Selçuklu Belediyesi Sanat Akademisi Çocuk Tiyatrosu hakkında 
2021 yılında eğitime başlayan Sanat Akademisinde şimdiye kadar 8-12 yaş grubunda 125 çocuğa drama eğitimi verildi. Bu çocuklardan tiyatro eğitimi almaya hak kazanan 24 öğrenci uygulamalı tiyatro eğitimi aldı. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilerden oluşan Sanat Akademisi Çocuk Tiyatrosu İlk gösterisini Selçuklu kongre merkezi oda tiyatrosunda gerçekleştirdi. Yönetmenliğini Melike Çavuşlar ın sahne amirliğini Çağatay Koyuncu nun teknik yönetmenliğini Aliye Selek Şeker in yaptığı Paldır Güldür şov 3 seans halinde seyirciyle buluştu. Büyük beğeni toplayan Sanat Akademisi Çocuk Tiyatrosu yeni oyunlarıyla sahnede olmaya devam edecek.
“Paldır Güldür Şov” oyununu sahneleyen öğrenciler de oyunu sahnelemek için çok çalıştıklarını, eğitim ve oyunlar sahnesinde özgüvenlerinin arttığını  ilk günkü heyecanlarını hep taşıdıklarını dile getirerek bu imkanları sağlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. Öğrenci velileri de tiyatronun çocukları çok farklı ufuklara taşıdığını, çocukların kendilerini keşfetmesine imkan verdiğini ifade ederek bu tür etkinliklerin devam etmesi temennilerinde bulundular.

Başkan Pekyatırmacı oyun sonrasında sahne alan çocuklara ödül takdim ederek  çocuklar ve aileleriyle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafında yer aldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 4
  • 2
  • 1
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English